2024. április 4., 12:12

Spliti szurkolók csaptak össze rendőrökkel a Horvát Kupa-elődöntő után - VIDEÓVAL

Legkevesebb három rendőr megsérült a Hajduk Split labdarúgócsapatának szurkolói és a rendfenntartók szerdai összetűzésében, amely után több mint ötven személyt előállítottak.

Labdarúgás
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

A rendbontás a Horvát Kupa spliti elődöntőjének lefújása után kezdődött, a Dinamo Zagreb által 1-0-ra megnyert mérkőzést követően több tucatnyi hazai ultra  tört be a játéktérre és a Dinamo futballistái után futott. A rendőrség visszaszorította őket a lelátóra, ahonnan aztán feltépett székeket dobáltak a rendfenntartókra. A zágrábi játékosoknak közben sikerült az öltözőbe menekülniük.

A stadionon kívül folytatódott az incidens, szurkolói csoportok többször rendőrökre támadtak, füstbombákkal, üvegekkel, kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták meg őket.

Három rendőrt kórházba kellett szállítani.

Ivica Puljak polgármester a Facebook-oldalán azt írta, semmi sem igazolja az erőszakot.

Sajnálom, hogy ilyen jelenetek zajlottak le, remélem, soha nem látunk hasonlókat a városunkban

- tette hozzá.

A mérkőzésen kezdőként lépett pályára a hazai együttesben a magyar válogatott Kleinheisler László, akit a 65. percben lecseréltek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.