2019. október 27., 15:32

Somorja hazai pályán nyert, értékes komáromi pontszerzés Zsolnán

A szlovák másodosztály 15. fordulójának vasárnapi játéknapján Somorja és Komárom is kora délelőtt lépett pályára. A somorjai STK hazai közönség előtt fogadta Liptószentmiklós együttesét, a hazaiaknál ezen a mérkőzésen debütált az új vezetőedző Ján Blahač.

stk-somorja.jpg
Fotó: Őry Tibor

A hazaiaknál ezúttal is több tehetség kapott lehetőséget a bizonyításra a DAC akadémiáról. A kezdőbe nevezték többek között, az idén a DAC felnőtt csapatában is bemutatkozó Zuberu Sharanit és Dominik Veselovskýt is.

A hazaiak aktívan futballoztak, de az első játékrész legvégéig nem tudták feltörni a vendégek védelmét. Viszont a 45. percben végül Pončak büntetőjével megszerezte a Somorja a vezetést a félidő előtt.
A DAC tehetsége Száraz Benjamín remek védéseket mutatott be.

Szünetről visszatérve a hazaiak idei gólfelelőse Rymarenko növelte kettőre a somorjai előnyt.
A három pont sorsát a 90. percben Sharani döntötte el.

A Somorja számára ezzel sikeres mondható az edzőváltás, hiszen három vereség után ismét győzni tudtak, de továbbra is az utolsó előtti helyen áll a csapat. A következő fordulóban csallóközi Somorja – KFC rangadót rendeznek a Pomléban, vasárnap kora délelőtt 10:30-kor.

II. liga, 15. Forduló:
STK Somorja – MFK Tatran Liptószentmiklós 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Pončak (45., büntetőből), Rymarenko (55.), Sharani (90.)

A komáromi KFC is megkezdte a felzárkózást és a pontok gyűjtögetését. A lila-fehér védelem tengelyébe a rutinos Saláta Konrél érkezett, aki már a Zsolna juniorcsapatának otthonában is bemutatkozott a komáromi kezdőben.

A gól nélküli első játékrészt követően némi meglepetésre a komáromi együttes szerezte meg a vezetést, miután egy komoly hazai hiba után, az 59. percben Knezevič talált a hálóba .
Egészen a 85. percig úgy tűnt akár a győzelem is meglehet a komáromiaknak, ekkor érkezett a szlovák válogatottban is bemutatkozó Robert Boženík, és pontot mentett a Zsolnának.

A KFC továbbra is a kiesőzóna közvetlen közelében található, mindössze két ponttal előzik meg a már kiesőzónában található Bártfa együttesét.

MŠK Zsolna – KFC Komárom 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Boženík (85.) ill. Knezevič (59.)

Ami a bajnokság további felvidéki játékosait illeti Szőcs László hiába talált a hálóba a Pozsonyligetfalu ismételten kikapott, ezúttal hazai pályán a Kassa együttesétől és egészen a 11. helyre estek vissza a táblázaton Almási Lászlóék.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.