2018. december 28., 16:15

Petra Vlhová diadalmaskodott Semmeringben

Az alpesi sí világkupa ausztriai állomásán a szlovák Petra Vlhová diadalmaskodott óriásszlalomban, miután közel fél másodpercet verve a a második helyen befutóra végzett az élen. Az összetettben vezető nagy rivális, amerikai Mikael Shiffrin ezúttal a dobogóra sem fért fel.

Petra Vlhová
Fotó: TASR

Az osztrák Semmeringben megrendezett óriásszlalom versenyszámban pályafutása ötödik győzelmét szerezte meg az alpesi sí vk-sorozatban a szlovák Petra Vlhová. A 23 esztendős szlovák versenyző a német Viktoria Regensburg előtt közel fél másodperccel végzett az élen, míg a dobogó legalsó fokára ezúttal a francia Tessa Worley állhatott fel. Az összetettben magabiztos előnnyel vezető amerikai Mikaela Shiffrin ezúttal csak az ötödik helyen végzett, mivel a második fordulóban hibázott. A hazai versenyzők közül Stephanie Brunner végzett a legjobb pozicíóban, a negyedik helyen ért célba.

Vlhová ezzel már 17. dobogós helyezését érte el a világkupa-sorozatban, 5 győzelme mellett hét második és öt harmadik helyezést is elért már. A szlovák sísport számára az osztrák versenyhelyszínek szép emléket tartogatnak, hiszen Petra Vlhová itt állt először rajthoz 17 évesen, míg Veronika Zuzulová is Ausztriában szerezte meg első győzelmét a világkupában.

Alpesi sí világkupa, óriásszlalom, Semmering (Ausztria):
1. Petra Vlhová (Szlovákia) 2:04.72
2. Viktoria Regensburg (Németország) +0,45
3. Tessa Worley (Franciaország) +0,60
4. Stephanie Brunner (Ausztria) + 0,64
5. Mikaela Shiffrin (USA) +0,66
6. Federica Brignone (Olaszország) +0,76
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.