2019. szeptember 14., 14:15

Parázs hangulatú mérkőzés előtt: tovább csökkenhet a DAC hátránya a bajnokságban

A Fortuna Liga 8. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A dunaszerdahelyi DAC idegenben a Szenyice otthonában lép pályára. Nagy kérdés, hogy a parázs hangulatú magyar-szlovák összecsapás után parázs hangulatú lesz-e a mérkőzés, ugyanis a szlovák szurkolók nemzeti összefogásra szólították fel szurkolóikat a DAC elleni bajnokira.

Vida Kristopher a forduló legjobbja, három DAC-játékos a forduló csapatában
Fotó: fcdac.sk, fortunaliga.sk

Közel kéthetes válogatott szünet után ismét útjára indul a labda a szlovák bajnokságban. A sárga-kékek ezúttal idegenben lépnek pályára, és tovább csökkenthetik hátrányukat a címvédővel szemben, ugyanis a pozsonyi Slovan a Nagyszombat ellen játszik rangadót.

A válogatott szünet előtt a címvédő egy ötösbe szaladt bele a MOL Arénában, ami nem mindennapi dolog volt dunaszerdahelyi részről. A válogatott szünet alatt Peter Hyballa igyekezett meccsben tartani játékosait, és két mérkőzést is szervezett a csapatnak az MTK és a szlovák U21-es válogatott ellen. Mindkét mérkőzésen több olyan játékos is lehetőséget kapott, akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig a csapatban.

Jó hír a csapat háza tájáról, hogy az a ghánai gyorsgép Zuberu Sharani is csatlakozik a sárga-kékekhez, akiben sokan Bayo utódját látják, hiszen eddig Somojrán a DAC fiókcsapatánál kiváló teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. További erősítést jelenthet Ernest Boateng is, aki az elmúlt napokban csatlakozott a DAC-hoz, és írta alá a klubbal első profi szerződését.

A Szenyice otthonában továbbra sem lehet ott a csapatban az újdonsült apuka, Kalmár Zsolt, akinek szombat reggel született meg az első kisfia. Kalmár mellett Connor Ronan is hiányozni fog sérülés miatt. Az elmúlt találkozókon azonban a két irányítót a Nyitra korábbi gólfelelőse, Andrej Fábry kiválóan pótolta, hiszen a Slovan és a Nyitra ellen gólt is szerzett.

A Szenyice a Fortuna Liga jelenlegi sereghajtója négy ponttal, holtversenyben a szintén négypontos Nyitrával. Ami a Szenyicén lejátszott idegenbeli mérkőzéseket illeti: a legutóbbi négy mérkőzésen a DAC veretlen maradt Erdőháton, legutóbb 2-1-es győzelmet arattak Peter Hyballa fiai. A Szenyice utoljára 2015-ben győzte le a bajnokságban a sárga-kékeket - akkor 4-0-ra.

A hétfői magyar-szlovák rangadó után továbbra is beszédtéma a mérkőzésen történtek a szlovák sajtóban. A szlovák sajtó és a szlovák szurkolók egyszerűen nem tudják megemészteni a mérkőzéseken történteket, ennek kapcsán pedig a Szenyice szurkolói csoportja nemzeti összefogásra szólított fel.

A forduló további programjában a 8. fordulót az újonc Garamszentkereszt és az utolsó előtti Nyitra rangadója nyitja meg. A listavezető Zsolna ezúttal idegenben Aranyosmaróton vendégeskedik. A legutóbbi fordulóban megtorpanó Trencsén a keleti végeken lép pályára méghozzá az előző szezon meglepetéscsapata, az idén gyengélkedő Nagymihály otthonában.

A forduló rangadójára vasárnap került sor Pozsonyban, ahol a címvédő Slovan a Nagyszombat együttesét fogadja.

A Fortuna Liga 8.fordulójának teljes programja:
Szeptember 14., szombat:
FK Pohronie Garamszentkereszt – FC Nyitra – 14:00 (Jednotka)
FC ViOn Aranyosmarót - MŠK Zsolna – 19:00 (Huste TV)
FK Szenyice – FC DAC 1904 – 19:00 (Huste TV)
MFK Rózsahegy  - ŠKF Szered – 19:00 (Huste TV)
MFK Zemplén Nagymihály - AS Trencsén - 19:00 (Huste TV)
Szeptember 15., vasárnap:
ŠK Slovan – FC Szpartak Nagyszombat – 18:00 (Orange Sport)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások

Gáspár Lópici 2019. 09. 15., v - 01:39
Akkora bazi nagy volt a nemzeti összefogás, hogy a kapu mögött 7 db azaz hét darab szlovák zászlóval tudták belepni a nézőteret., aztán idővel már csak 4 db. Aztán a második félidőben pedig egy fazon odamerészkedett a vendégszektor közelébe és áthelyezett egy zászlót, marha büszkén kötötte oda a korláthoz, majd erre megtapsolta és kiröhögte őt a DAC szurkolótábor, Vida Krisztofer pedig góllal köszönt be. Ezután emberünk egy sállal próbált hergelni, meg mutogatott, de az sem jött be neki. Aztán, hogy ne legyen akkora égés a hazai szervezőkből vagy 10 ember próbálta őt körülvenni és jobb belátásra bírni, de őt továbbra is kitartóan a DAC tábor érdekelte és nem a meccs.