2022. augusztus 4., 15:48

Öttusa-vb: Érmekkel és dobogós helyezésekkel tértek haza a magyarok

Nagy örömként élte meg Gulyás Michelle és Szép Balázs, hogy a csapattal elért dobogós helyezés mellett egyéniben is érmet szerzett a múlt heti, alexandriai öttusa-világbajnokságon.

Gulyás Michelle
Fotó: Michelle Gulyas Facebook oldal

A két fiatal versenyző az M1 aktuális csatornán a jövőt illetően úgy nyilatkozott, egyelőre csak a párizsi olimpiáig tekintenek előre, még nem foglalkoznak azzal, hogy a következő olimpiai ciklusban a lovaglás már nem lesz része a sportágnak és helyére akadályverseny kerül.

A 21 éves Gulyás Michelle úgy fogalmazott, hogy

bár szerinte minden öttusázót megrázott a lovaglás kivétele, de meg kell barátkozni a gondolattal és tovább kell lépni.

Jelenleg azonban még a 2024-es olimpia a fő cél.

Addig amíg van lovaglás, azzal kell foglalkozni és abban kell előrelépni, hiszen az olimpián mindig nagyobb kihívás a lovaglás, mert nehezebb szokott lenni a pálya, mint egy világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon. Úgyhogy mindenképpen fontos, hogy ezt az utolsó alkalmat meg tudjuk jól ragadni

- vélekedett.

Az egyéni világbajnoki versenyét felelevenítve elárulta, a vívása után - 20 ellenfelét győzte le és 15-től kapott ki - nem gondolt arra, hogy dobogóra tud állni.

Így mindenképpen nagy siker volt az ezüstérem, nem volt bennem hiányérzet

- utalt arra a tavalyi vb harmadik helyezettje, hogy a győztes olasz Elena Michelit nagyon megközelítve végül csak négy másodperccel kapott ki.

Nagyon nagy öröm volt számomra az egyéni érem. Mindenki erre a versenyre készül, itt a legnagyobb kihívás jól szerepelni.

A 22 éves Szép, aki harmadikként végzett a férfiak mezőnyében, azt mondta, a kombinált szám előtt - melynek a 11. helyről vágott neki - nem foglalkozott azzal, milyen eredményt fog elérni, igyekezett arra koncentrálni, hogy a lövészetét minél jobban megoldja.

Nagyon boldogan jöttem haza. Nagyon örültem a bronzéremnek. Benne volt ugyan a levegőben, mert nagyon jó szezonom volt, de azért nem számítottam ennyire jó eredményre

- nyilatkozott.

Szép idén világkupa-bronzot nyert márciusban Kairóban, előtte azt megelőzően 2018-ban állhatott vk-dobogóra.

Hosszú út volt idáig, és nagyon nehéz is. Megfordult a fejemben, hogy abbahagyom, de úgy gondoltam, hogy az a legkönnyebb döntés, azt bárki meg tudja hozni. Nem hagytam abba, folytattam, átigazoltam az Újpestbe, új edzőkkel kezdtem el dolgozni, és úgy gondolom, hogy nagyon jó úton járunk

- mesélte.

Ami az öttusa jövőjét és a változásokhoz való alkalmazkodást illeti, úgy fogalmazott, hogy

a lovaglás kivételének a hírét először el sem akarta hinni, ugyanakkor még nem foglalkozik azzal, milyen lesz majd az öttusa az akadályversennyel, egyelőre ő is, klubtársához hasonlóan a lovaglásra fókuszál.

Az alexandriai vb-n második lett egyéniben Gulyás, valamint a Szép, Demeter Bence, Bőhm Csaba összeállítású férfi csapat, míg harmadikként végzett egyéniben Szép, illetve a Gulyás, Simon Sarolta, Guzi Blanka női együttes.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.