Öt magyar érem az 500 méteres döntőkben

ma7 | MTI 2018. július 19., 20:23

Öt magyar egység nyert érmet a Szegeden zajló klublegénység sárkányhajó-világbajnokság harmadik versenynapján. A 200 méteres távok után 500 méteren is eredményesek.

Illusztráció Fotó: Archívum
A magyar szövetség tájékoztatása szerint csütörtökön 500 méteres futamokat rendeztek a Maty-éren, ahol az elmúlt napok kedvezőtlen időjárása után ezúttal ideálisak voltak a körülmények, így a futamok fennakadás nélkül, jó hangulatban zajlottak.

Aranyérmet nyert a Dunai Sárkányok Vác csapata a szenior A open standard hajóban, ezüstérmet ünnepelhetett a Dragon Aqua SE a szenior B mixed kategóriában ugyancsak standard hajóban, valamint a Dragon Steel legénysége a junior A mixed kategória kishajó számában. Bronzérmes lett a Dunai Sárkányok Vác csapata a senior B mixed kategória kishajó számában, valamint a Körös Dragon SE csapata a junior A mixed kategória standard hajós számában.

Az elmúlt két napban a 200 méteres távokon a magyar legénységek három-három arany-, ezüst-, illetve bronzérmet nyertek. Pénteken ismét 500 méteres versenyeket rendeznek, majd a mezőny szombaton a 2000 méteres számokban méri össze erejét már Szeged belvárosában, a Tiszán.

0 HOZZÁSZÓLÁS