2018. december 29., 19:21

Öt éve szenvedett súlyos síbalesetet Michael Schumacher

Stephan Bozon, aki Michael Schumacher súlyos síbalesete után a pilóta megmentéséért felelt, elmondta, mi történt a tragédia napján.

schumacher.jpg
Fotó: Reuters

Schumacher pontosan 5 évvel ezelőtt, 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a francia Alpokban.

A Forma 1-es pilóta életét megmentették, ám sokáig kómában volt, és életmentő agyműtéteket kellett végrehajtani rajta. 

Jelenleg svájci otthonában ápolják őt, állapotát azonban titok övezi. Megmentője, Stephan Bozon most elmesélte, mi is történt pontosan azon a tragikus napon.

"Láttam a követ, amibe Schumacher a síléceivel ütközött és azt is, amelyikbe beverte a fejét" - mondta Bozon hozzátéve: néhány nappal előtte volt némi hóesés, így egy egészen vékony hóréteg borította a köveket, ezért nem láthatta a pilóta őket. Szerinte

ha egy kicsit több hó esett volna, Schumaher simán továbbsiklik az első kövön.

Stephan Bozon továbbá azt is hozzátette: mivel Schumacher elhagyta a síelésre kijelölt pályát, így a sípálya üzemeltetője nem hibás a balesetért. A kiérkező helikopter orvosai pedig eleinte nehezen tudták ellátni, majd óvatosan elszállítani a hétszeres világbajnokot, mivel éppen a lejtőn történt a tragédia.

"Nyilvánvaló volt, hogy elég súlyos balesetről volt szó, másképpen nem is használtak volna helikoptert. Schumachernek nagy szerencséje volt" - mondta.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.