2023. január 9., 14:02

Össztűz alá került Zidane-ra tett kijelentése miatt a francia futballszövetség elnöke

Össztűz alá került Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke, aki bírálói szerint tiszteletlenül beszélt a legendás Zinedine Zidane-ról.

Noël Le Graët
Fotó: Football Autopsie hivatalos Facebook-oldal

Az FFF a múlt héten 2026-ig szerződést hosszabbított Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal, ezzel eldőlt, hogy az 1998-as világbajnoki döntőben két gólt szerzett Zidane egyelőre nem vállalhat szerepet a nemzeti együttes élén.

A Real Madriddal edzőként három Bajnokok Ligája-címet begyűjtött szakemberrel kapcsolatban ugyanakkor az a hír járja, hogy esélyes a brazil válogatott kispadjára.

Le Graët egy rádióinterjúban arra a kérdésre, kellemetlenül érintené-e, ha Brazíliába szerződne Zidane, úgy reagált, hogy nem érdekli,

oda megy, ahova akar.

Majd az érdeklődésre, hogy kapcsolatba lépett-e vele Zidane, azt válaszolta: nyilvánvalóan nem, és ő sem kereste, még telefonon sem.

Mit mondtam volna neki? Jó napot uram, most egyeztem meg Didier-vel, keressen egy klubot?

A L'Equipe című sportnapilap hétfői számának címlapján a maga elé tekintő Noël Le Graët látható, mellette a tőle vett két idézet, illetve fölötte főcímként a lap állásfoglalása, hogy ez "elfogadhatatlan".

Korábban Amélie Oudea-Castera francia sportminiszter Twitter-bejegyzésében azt írta, egy vezető sportági szövetség első embere nem mondhat ilyet, egyben bocsánatkérést sürgetett. A katari világbajnokság döntőjében mesterhármast elért Kylian Mbappé a közösségi oldalán úgy fogalmazott:

Zidane maga Franciaország. Nem lehet egy legendával ilyen tiszteletlenül bánni.

A szövetségi vezető hétfőn a francia hírügynökség megkeresésére azt mondta, "szerencsétlenül fogalmazott", ami "félreértésre adott okot" és ezért elnézést kér.

Szeretnék bocsánatot kérni a megjegyzésekért, amelyek egyáltalán nem tükrözik a gondolataimat és a tiszteletet a játékos iránt, aki volt, illetve az edző iránt, akivé vált

- fogalmazott Noël Le Graët.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.