2019. június 4., 17:00

Női párosban sikerült: Babos elődöntős

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott az elődöntőbe a francia nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

Babos Tímea, Kristina Mladenovic
Fotó: TASR/AP

A második helyen kiemelt magyar-francia duó sorozatban harmadik Grand Slam-tornáján került szembe az ausztrál Samantha Stosurral és a kínai Csang Suajjal, akiket ezúttal az ötödik helyen rangsoroltak a szervezők. Tavaly a US Open elődöntőjében Babosék 6:4, 7:6-ra nyertek, míg az idei Australian Open fináléjában az ellenfél bizonyult jobbnak 6:3, 6:4-re.

A magyar-francia kettős a keddi negyeddöntőben remek kezdéssel 2:0-ra vezetett, ám ezután Stosurék sorozatban öt gémet nyertek, majd fél óra alatt szettelőnybe kerültek. A folytatásban 1:1 után Babosék váltottak ritmust, s ezúttal ők hoztak egymás után öt játékot, így egy óra elteltével kiegyenlítettek az idén átadott Simonne Mathieu Stadionban.

Az utolsó felvonásban a párosban és vegyespárosban összesen hatszoros Grand Slam-bajnok Stosur és társa 4:1-re elhúzott, majd labdája volt az 5:1-hez. Babosék azonban szépítettek, majd Csang adogatását elvették, és 4:4-re feljöttek. Innentől mind a négy játékos hozta a szerváját 6:6-ig, így jöhetett a továbbjutást eldöntő rövidítés. Ebben a magyar-francia páros 4-1-re, majd 6-2-re meglépett, s végül a harmadik meccslabdáját értékesítve jutott be az elődöntőbe. A mérkőzés 2 óra 4 percig tartott.

Babos egyesben - a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára kerülve - az első fordulóban kiesett, míg vegyespárosban Fucsovics Márton oldalán a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Eredmény:
női páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai, 5.) 3:6, 6:1, 7:6 (7-3)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.