2018. augusztus 7., 14:17

Nem jött össze az Európa-bajnoki arany Tóthnak

Matej Tóth szlovák gyalogló ezüstérmet szerzett a 24. berlini Európa-bajnokságon.

Atlétikai Európa-bajnokság Berlin  - Matej Tóth
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: TASR

Az 50 kilométeres távot 3:47:27 alatt teljesítette. Az aranyérmet az ukrán Marjan Zakalnyckyj szerezte meg 3:46:32-es menetidővel, a harmadik pedig a fehérorosz Dmitryj Dziubin lett, aki a távot 3:47:59 alatt teljesítette.

Marjan Zakalnyckyj
Marjan Zakalnyckyj
Fotó:  TASR

A részidőkben Tóth egészen a 30. kilométerig az 1. helyen állt, aztán a negyedikre esett vissza. A verseny végére meglepő módon feljött a második helyre, és ahogy a négy évvel ezelőtti zürichi Európa-bajnokságon, most is ezüstérmet szerzett.

A magyar Helebrandt balesetet szenvedett

A tavalyi világbajnokságon meglepetésre hatodik Helebrandt Máté a rajttól csatlakozott a többiektől egyre jobban ellépő élmezőnyhöz, amelyben a világ- és olimpiai bajnok szlovák Matej Tóth diktálta a tempót. A nyíregyházi gyalogló 10, 15 és 24 kilométernél is együtt haladt a legjobbakkal, amikor egy fatális baleset történt. Egy frissítő állomásnál az egyik versenyző eldobott egy vizes palackot, amire Helebrandt rálépett, elesett, s kifordult a bokája. Még megpróbálta folytatni a versenyt, de fájdalmai miatt fel kellett adnia. A bokája felduzzadt, így egyelőre nem lehetett megállapítani, hogy eltört-e.

A nők azonos távján a portugál Ines Henriques nyert 4:09:21-es idővel az ukrán Alina Cvilij és a magyar, de spanyol színekben versenyző Takács Júlia előtt.

Ines Henriques
Ines Henriques
Fotó:  TASR

Atlétikai Európa-bajnokság Berlin  - Matej Tóth
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.