2019. március 13., 11:00

Nem bíznak Vettel vb-címében a németek

A németek alig több mint negyede bízik abban, hogy Sebastian Vettel, a Ferrari pilótája megnyeri a világbajnoki címet a hétvégén rajtoló Forma-1-es szezonban.

Sebastian Vettel
Fotó: TASR/AP

Egy friss közvélemény-kutatás adatai szerint a megkérdezettek mindössze 27 százaléka gondolja úgy, hogy a négyszeres vb-győztes versenyző ötödik ferraris évében legyőzi Lewis Hamiltont, a címvédőt. Ezzel szemben 37 százalék úgy véli, hogy a 31 éves Vettel biztosan alulmarad a Mercedest erősítő, 34 esztendős, ötszörös világbajnok brit riválisával szemben. A felmérésben részt vettek 36 százaléka nem nyilvánított véleményt.

Érdekes párhuzam, hogy a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher, az olaszok legutóbbi német pilótája szintén az ötödik ferraris évében aratta első vb-diadalát a maranellói istálló színeiben, s azt a sikert egymás után további négy vb-trófea követte.

A 21 futamos idény a vasárnapi Ausztrál Nagydíjjal kezdődik Melbourne-ben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.