2018. július 11., 21:04

Nem akarnak odahaza gólt kapni - VIDEÓVAL

Negyed évszázad után csütörtökön kilenc órakor ismét nemzetközi kupában mutatkozhat be a DAC labdarúgócsapata.

DAC edzés EL
Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: ma7.sk

A dunaszerdahelyi MOL Arénában fantasztikus hangulat vár a sárga-kékekre, akik ellenfele a grúz rekorder Dinamo Tbilisi lesz. Egy olyan csapat, amelynek évtizedek óta stabil helye van Európában, ahol  a DAC is sikeres kíván lenni.

Erről is szó volt a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen Marco Rossi elárulta, Vida Máté és Kalmár feltehetően csereként kap csak helyet a mérkőzésen, mivel még a felkészülés elején járnak, de a klub célja, hogy ne kapjanak gólt odahaza, mert az nagyon megnehezítheti a továbbjutást. Davis is majd hiányozni fog, mert még csak most tér vissza a Csallóközbe az oroszországi világbajnokság után.

A grúzok a tréner szerint 4-4-2 és a 4-2-3-1-es felállásban játszanak, odahaza a bajnokságban nagyon magabiztosak, de a dunaszerdahelyiek kielemezték őket és nagy a motiváció, hogy 25 év után a nemzetközi kupában is remekül teljesítsenek. Ehhez persze szükség lesz a jó védelemre, amely kapcsán Marin Ljubičić elmondta, a csapat együtt maradt, igyekeznek majd mindent megtenni hátul és bíznak, hogy a kiváló csatáraik jó napot fognak ki holnap.

Fotó:  ma7.sk

A hangulat egyébként az öltözőben kiváló, az új játékosok is beilleszkedtek és mindez az edzésen is kiderült. Ljubičić egyébként hazája világbajnoksági eredményességének is nagyon örül, s bízik benne, hogy újra érmet tudnak majd szerezni.

Rossi mester egyébként újságírói kérdésre elmondta, jelenleg csak a két Európa Ligás mérkőzésre koncentrál, most nem foglalkozik a magyar válogatott vezetésének kihívásaival, s azt szeretné, ha minél tovább tudna jutni a csapat. 

DAC edzés EL
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.