2019. május 29., 12:23

Nagelsmann négy éven belül bajnokságot nyerne Gulácsiékkal

Négy éven belül meg akarja nyerni a csapattal a német labdarúgó Bundesligát Julian Nagelsmann, a magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig új vezetőedzője, aki július 1-jén áll munkába.

Julian Nagelsmann
Fotó: TASR/AP

A 31 éves szakember, aki 2016 óta a Hoffenheimet irányította, szerdán azt nyilatkozta, hogy ha nem sikerül elérnie a kitűzött célt, akkor Lipcséből is csak olyan klubhoz igazolna, amellyel van esélye bajnokságot nyerni.

Persze lehetséges, hogy ha a Leipziggel nem nyerek Bundesligát, akkor más csapatok már nem is akarnak majd együtt dolgozni velem

- tette hozzá Nagelsmann.

A szakvezető a bajnoki cím mellett a Német Kupát is el akarja hódítani a lipcsei együttessel, amely a másfél hete zárult szezonban a Bundesligában harmadik lett, a kupadöntőben pedig 3-0-ra kikapott a bajnok Bayern Münchentől. A Bajnokok Ligáját illetően Nagelsmann azt mondta, a csoportkörből mindenképp tovább akar jutni a csapattal, különösen úgy, hogy a Hoffenheimmel ez nem sikerült neki.

Korábbi együttesével Német Kupát sem tudott nyerni.

Nagelsmann már az idény közben megállapodott az RB Leipziggel abban, hogy a következő szezonban átveszi a vezetőedzői posztot Ralf Rangnicktól, aki a folytatásban a lipcsei klub sportigazgatója marad.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!