2019. július 28., 17:47

Megszólalt a szexuális zaklatás gyanújába keveredett magyar úszó: "Hozzáértem egy koreai táncoslány fenekéhez"

A dél-koreai rendőrség megtiltotta, hogy Kenderesi Tamás elhagyja az országot, mert vizsgálat indult az olimpiai bronzérmes ellen szexuális zaklatás ügyében - jelentették be a helyi hatóságok vasárnap.

Kenderesi Tamás

Mint azt korábban megírtuk, a kvangdzsui vizes világbajnokságon részt vevő Kenderesit vasárnap hajnalban állították elő és hallgatták ki egy helyi éjszakai bárban történt esetről - mondta a kvangdzsui rendőrség illetékese a Reuters brit hírügynökségnek.

A Yonhap hírügynökség szerint egy 18 éves nő hívta a rendőrséget.

A magyar csapat illetékese megerősítette, hogy a riói olimpián bronzérmes Kenderesit kihallgatták, majd szabadon engedték és visszatért az sportolók falujába. 

Nem engedélyezik azonban, hogy elhagyja Dél-Koreát a következő 10 napban

- mondta egy rendőrségi illetékes.

A Yonhap hírügynökség korábban azt jelentette, hogy

a sportoló tagadta a vádakat.

A vb vasárnapi zárása után Kenderesi Tamás nyilatkozatot adott ki a történtekről.

Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem"

- írta, jelezve, "megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig".

A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom"

- fogalmazott az úszó.

A 22 éves Kenderesi 200 méter pillangón nyolcadik lett szerdán. A szervezők nem nyilatkoztak az ügyről, mondván az magánügy, nem érinti a versenyt.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.