2019. július 14., 14:23

Még csak 16 éves tehetségével kötött szerződést a DAC

Az új szezonra és az Európa-liga visszavágójára készülő DAC szerződést kötött fiatal 16 esztendős tehetségével - számolt be a klub hivatalos honlapja.

Veselovsky
Fotó: fcdac.sk

Dominik Veselovský megkapta élete első profi szerződését, a 16 esztendős támadó középpályás 2022-ig írt alá a sárga-kékekkel. Az ifjú tehetség idén került fel a felnőtt csapathoz a felkészülés idejére. A DAC edzői stábját meggyőzte folyamatos fejlődése és végül szerződést ajánlottak a fiatal tehetségnek, ennek értelmében Veselovský az új bajnoki idényben akár debütálhat is a felnőtt csapatban.

A fiatal tehetség előbb a DAC U17-es csapatában szerepelt, tavasszal viszont már az U19-esekkel lépett pályára, s bekapcsolódott az A-csapat edzési folyamatába is. Peter Hyballa az Európa-liga selejtezőinek névsorába is beválogatta a fiatal tehetséget.

"Veselovskýt a klub legnagyobb tehetségének tartom. Nagyon fiatal, ösztönös játékos, akit a tízes pozícióban is bevethetünk, esetleg a szélen. Felépítésében alacsonyabb, de nagyon gyors és technikás, remekül látja az üres területeket. Tetszik a mentalitása is. Nem spórol a léptekkel – bekapcsolódik a védekezésbe, az edzéseken pedig keményen dolgozik. Már hét-nyolc hónapja együtt dolgozunk, de tavasszal még az U19-esekkel játszott. Most úgy döntöttem, hogy hosszú távon is az A-csapatban szeretném őt, s a szezon során biztosan pályára lép majd. Örülök, hogy a klub hosszabb időszakra meg tudott egyezni vele” – nyilatkozta a klub egyik legnagyobb tehetségéről Peter Hyballa a klub hivatalos honlapjának.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.