2019. január 31., 06:59

Marco Rossi korábbi csapatától igazolhat a DAC

A magyar szövetségi kapitány korábbi klubjától igazolhat a Fortuna Ligában szereplő DAC. Értesüléseink szerint a sárga-kékek a Budapest Honvéd szerb-magyar kettős állampolgárságú labdarúgóját szemelték ki, akinek nyáron lejár a szerződése a fővárosi együttesnél.

Filip Holender

A szlovák élvonalbeli bajnokságban a Slovan mögött nyolcpontos hátrányban álló dunaszerdahelyi DAC továbbra is a keret megerősítésén dolgozik, hogy a tavasszal faragni tudjon hátrányából. A legfrissebb információnk szerint ezúttal Marco Rossi szövetségi kapitány korábbi klubjától, a Budapest Honvédtól igazolhatnak a sárga-kékek támadó középpályást, Filip Holender személyében.

A játékost szerződése nyárig köti a Honvédhoz, de a fővárosi együttes tulajdonosa George F. Hemingway egy interjúban elszólta magát, hogy három lejáró szerződésű játékos is távozhat, köztük Filip Holender is.

Holender 2009-ben 14 évesen került a Honvéd akadémiájára, majd a felnőtt csapatban 2013. március 8-án debütált a Paks ellen, a 62. percben állt be csereként Diaby helyére. A 24 esztendős játékos a Honvéd színeiben 166 mérkőzésen lépett pályára és ezalatt 30 gólt és 15 gólpasszt szerzett, valamint a 2016/17-es idényben nagy meglepetésre bajnoki címet szerzett a Honvéddal.

2018 októberében meghívót kapott korábbi edzőjétől, Marco Rossi szövetségi kapitánytól a görög és az észt válogatott elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekre készülő magyar válogatott 25 fős keretébe. 2018. novemberében a finnek elleni győztes Nemzetek Ligája találkozón lépett először válogatottként pályára. Ez a szereplés azt is jelentette, hogy klubjának ő lett a 100. válogatott játékosa.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.