DAC

Magyar-lengyel avagy a DAC ismét Európában

ma7 2019. július 11., 21:33

A sárga-kékek ezúttal a lengyel Cracowia Krakkó ellen kezdték meg menetelésüket az Európa-ligában.

Fotó: Hervay Lajos

A találkozó igazán méltó módon indult, különösen ha figyelembe vesszük a tegnapi pozsonyi esti eseményeket, vagyis a külföldi szurkolók vandalizumusát. Csütörtök este ugyanis a hazai, dunaszerdahelyi szurkolók a lengyel, a krakkói fanok pedig a magyar zászlót varázsolták a Mol Arénába a koreó közben, míg C tribün sárga-kékké változott. Szólt a Ria-ria-Hungária, lengyel torkokból is.

A mérkőzést ezután a lengyelek kezdték jobban és veszélyes helyzetbe is kerültek, de Vida Kristopher hagyta ki a találkozó első nagy lehetőséget, amikor a tizenhatoson belülről a kapusba lőtt. Majd inkább a szezon elejére jellemző langyos tempóban csordogált a meccs, de leginkább a krakkóiak veszélyeztettek, s Datkovic fejese kötött ki a felső lécen.

Képgalériánk:
Fotó: Hervay Lajos

Eközben a dunaszerdahelyiek közül Kružliak és Davis is besárgult, de utóbbinak a 40.percben nagyobb gondja is akadt, ahogy az egész sárga-kék alakulatnak is, hiszen  Amersfoot lövése irányt változtatott Kružliak lábán, s vezetésbe kerültek a lengyelek.

Az egész gól egy szerencsétlen ötperc része volt, amelyben a vendégek többször is betalálhattak, végül a legkevésbé veszélyes helyzetből lőttek gólt. A sárga-kékeknek szerencsére nem kellett sokat szomorkodniuk, négy perccel később ugyanis Divkovic egy tizenhatosba bepasszolt labdát begyötört a védőn keresztül a kapuba, így 1-1 a félidőben.

A második félidőben folytatódott az a játék, amelyben nem a támadások uralták a figyelmet, hanem a küzdelmek, s Davis szerencsére nem kapta meg a második sárgáját, pedig megvolt rá az esélye, ezért aztán a 60.percben Blackman váltotta. 

A Mol Arénába ezen az estén 9860 néző váltott jegyet, tehát a sajtó munkatársaival és a szervezőkkel együtt több mint tízezren voltak kíváncsiak a DAC újabb európai szereplésére.

Vida Kristophert ezután Taiwo váltotta annak reményében, hátha neki sikerül helyzeteket és gólt hoznia még a dunaszerdahelyi estébe. A sárga-kékek lehetőségei helyett azonban Ronan hibájából a lengyelek lőhettek volna gólt, de szerencsére befejezésük erőtlen volt, így maradt az 1-1.

A 76.percben kihasználta a DAC utolsó cseréjét is, amikor is Čmelíket az újonc Ramirez váltotta. Közben egy sérülés és ápolás miatt állt a játék és a vendégszurkolók rákezdtek a Ria-ria-Hungáriára, a dunaszerdahelyiek pedig csatlakoztak.

Közben Ronan próbálkozott messziről, de ebből se lett nagyobb helyzet. A 84.percben Blackman egy jó csel után indult el a tizenhatos felé veszélyesen, jól lőtt, de a labda kicsivel elkerülte a vendégek kapuját.

Az utolsó percekben már nagyobb izgalmakat nem tartogattak, Jedlička még azért védett egy szépet, így 1-1-es döntetlen lett a vége.

0 HOZZÁSZÓLÁS