magyar7 2024_27
Egy este a mesemondóval, két este a székelyeknél és miképpen nyílik ajkuk a szlovák szóra
Magyar7 - 27. száma
2019. szeptember 14., 21:11

Magyar gól volt a válasz a szlovák provokációra a Szenice ellen

A Fortuna Liga 8. fordulójában a dunaszerdahelyi DAC idegenben, Erdőháton sorozatbeli harmadik sikerét könyvelhette el, ezzel pedig csökkentette hátrányát a listavezető Zsolnával szemben.

Vida Szenice
Fotó: TASR

A Szenice elleni mérkőzésen mindkét együttes óvatosan kezdtett, így az első percek kiegyenlített játékot hoztak. Egészen a 10. percig kellett várni az első kapuralövési kísérletre, a DAC játékosa, Fábry próbálkozása kerülte el jócskán a kaput. Nyolc perccel később ismét az egykori nyitrai gólfelelős került helyzetbe, ám a kapu torkából fölé lőtt.

A mérkőzés 23. percében az első játékrész legnagyobb lehetősége maradt ki dunaszerdahelyi oldalon, Fábry szabadrúgását Vorel nem tudta elsőre hárítani, így Vida Kristopher csapott le a labdára, ám középre adott labdáját Beskorovainyi nem tudta a hálóba pofozni, mivel a hazai hálóőr bravúros védéssel javította hibáját.

A folytatásban sem változott sokat a játék képe, a hazaiak mindössze a 40. percben találták el először Jedlička kapuját, a sárga-kékek hálóőre könnyedén fogta Casardo lövését.

Térfélcserét követően Vida Kristopher került helyzetbe, lövését azonban hárította Vorel. Ezt követően a sárga-kékek ukrán világbajnoka hibázott nagyot és hozta kellemetlen helyzetbe a védelmet, de szerencséjére Jedlička mentette a helyzetet és hárított.

A mérkőzés 53. percében a DAC feltörte ellenfele védelmét, és Vida Kristopher bődületes bombájával megszerezte a vezetést a csallóközieknek. A magyar támadó ezzel már ötödik gólját szerezte a bajnokságban, s így a DAC legeredményesebb játékosa lett a most futó idényben. Egyúttal jó válasz volt ez annak kisebb szlovák csoportnak a bekiabálására, amely a sárga-kék szurkolók Ria-ria Hungária buzdítására Maďari za Dunajjal válaszoltak.

A sárga-kékeket ezúttal is fantasztikus szurkolótábor kísérte el a Szenicére, összesen 245 dunaszerdahelyi szurkoló váltott jegyet a vendégszektorba.

A mérkőzés előtt a hazaiak szurkolótábora nemzeti összefogásra buzdított, azonban ez a lelátón nem igen mutatkozott meg. Többnyire csak a magyar rigmusok és a "HAJRÁ, DAC!" hangzott el, amire a hazai oldalról csak füttyszó érkezett.

A hajrában a sárga-kékek megőrizték előnyüket, ezzel az Aranyosmaróton pontokat vesztő listavezető Zsolnával szemben négy pontra csökkentették hátrányukat és megerősítették harmadik helyüket a táblázaton.

Fortuna Liga 8.forduló:
FK Szenice – FC DAC 1904 0-1 (0-0)
Stadion FK Szenice, v.: Kralovič
Gólszerzők: Vida K. (53.)
Sárga lapok: Beskorovainyi (84.)
Szenice: Vorel - Favaro, Dias, Didiba - Klapan, El Moudane, Cascardo, Ramirez (Baumgartner 46.), Totka - Castadena, Sulley (Akinyoola 77.).
DAC: Jedlička - Koštrna, Kružliak, Beskorovainyi, Davis - Vida Máté, Oravec – Blackman (Divkovič 63.), Fábry (Taiwo 87.), Vida Kristopher – Ramirez.
A forduló további eredményei:
FK Pohronie Garamszentkereszt – FC Nyitra 0-3 (0-2)
FC ViOn Aranyosmarót - MŠK Zsolna 0-0
MFK Rózsahegy  - ŠKF Szered 1-1 (1-0)
MFK Zemplén Nagymihály - AS Trencsén 2-1 (2-0)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.