Lehet, nem sokáig kell már szidnunk a partjelzőket

Pomichal Krisztián 2019. augusztus 25., 11:55

A Mirror brit bulvárlap értesülései szerint a FIFA szakemberei vizsgálják, milyen módon lehetne teljesen kiváltani a partjelzőket.

Fotó: pixabay.com

A videobíró, bevezetése óta folyamatosan viták és bírálatok tárgyát képezi. Sokan a klasszikus futballértékek ellen valónak, mások viszont a játék korszerűsítésének elengedhetetlen részének tartják a videóbíróskodás "intézményét".

A FIFA most azt vizsgálja, a jövőben meddig lehetne kiterjeszteni a videóbírók lehetőségeit.

Egyes elképzelések szerint akár teljesen kiválthatnák a partjelzőket, egy magát megnevezni nem kívánó magasrangú FIFA-tag szerint a szövetségen belül már egy külön intézet vizsgálja a kérdést.

Nyilvánvalóan jópár évbe beletelik, mire az elképzelésből valóság lehet, de a VAR ellen már most rengeteg edző és játékos kikelt. A FIFA jelenlegi elnöke, Gianni Infantino  ugyanakkor elkötelezett támogatója mindenfajta modern technológiának a fociban, így számítani lehet rá, ha technikailag valóban megoldható a játékvezető segítőinek kiváltása, csak idő kérdése, hogy ez bekövetkezzék.

Sokan attól félnek, a videóbíróskodás gyakorlatilag tönkre teszi a szurkolók és játékosok gólörömét, hiszen soha nem tudni, milyen szabálytalanságot esetleg lesszituációt állapít meg a bírói szoba kényelmében üldögélő videóbíró, vagy, ahogy a technika fejlődik, egy robot.

0 HOZZÁSZÓLÁS