2018. augusztus 30., 18:57

Köszönet a komáromi vb-ezüstérmes kajaknégyesnek

A portugáliai világbajnokságról ezüstéremmel, továbbá egy-egy 5. és 6. helyezéssel hazatért komáromi kajakosokat fogadta augusztus 30-án délután a helyi Kajak-Kenu-Klubban a Duna-parti város vezetése. Az élsportolók a sikeres szereplésükről szóló élménybeszámolójuk után a Komárom hírnevét öregbítő, szép eredményeikért pénzjutalomban részesültek.

Kajakosok fogadása
Galéria
+6 kép a galériában
Fotó: Szitás Péter

A vízi sport komáromi fellegvárában Stubendek László polgármester és Keszegh Béla alpolgármester üdvözölte a hétvégi világbajnokságról hazaérkezett kajakosokat, valamint edzőjüket, Likér Pétert és a klub vezetését.

A legnagyobb sikert a Samuel Baláž, Vlček Erik, Tarr György és Gábor Jakubík összeállítású négyesfogat ezres távon érte el: ezüstérmet nyert. Tarr és Vlček párosban az ötszázas távon is indult, ahol az 5. helyen végeztek. Botek Ádám K2 500-as versenyben Gelle Péterrel pedig hatodikként ért célba. A mai találkozón az „ezüstfiúk” szépen fénylő érmükért a város pénzjutalmában részesültek.

Fotó:  Szitás Péter

Stubendek László polgármester portálunknak adott villáminterjújában hangsúlyozta: „Maximálisan elégedett vagyok a világ élvonalába tartozó, komáromi kajakosok Portugáliában elért eredményeivel. Örvendetes, hogy városunk legismertebb sportolóiként világszerte öregbítik Komárom régi jó hírnevét. Évek óta folyamatosan hozzák a tőlük elvárt formájukat. Idén több versenyen is sikeresen szerepeltek, s a vb-n szerzett ezüstérem, valamint egy-egy 5. és 6. hely az idény nagyszerű zárásának minősült. Az „ezüstfiúkat” a vonatkozó városi rendelet értelmében pénzjutalomban részesítettük. Úgy vélem, hogy egy világbajnokságon a másik két helyezés is nagyon szép eredménynek számít, amihez szintén gratuláltunk a fiúknak”.

Hozzáfűzte: a sportolók megfelelő felkészülését biztosító egyesületet, Likér edzővel együtt, szintén elismerés illeti. Bár a komáromi kajakosok Szlovákia színeiben versenyeznek, ám Komáromban, a városi támogatásban részesülő Kajak-Kenu-Klubban edzenek.

Fotó:  Szitás Péter

Az összejövetel során a kajakosok megmutatták érmeiket, s ajándékkal: egy dedikált evezőlapáttal kedveskedtek a városvezetésnek.

„Ők továbbra is komáromi sportolóknak tartják magukat, s Komárom nagyon büszke rájuk. A Vág-parti klubot az eddigi sikerek arra sarkallták, hogy idén megrendezzék a 60. Komáromi Nagydíjat, amelyre több hazai és külföldi sportoló érkezett. Mindnyájan dicsérték az itteni vizet, s a nagydíj iránt megnyilvánuló, növekvő érdeklődés miatt a jövőben talán az eddigi egy-kétnapos helyett majd többnapos versenyt rendeznek. Remélhetőleg e viadal is a további jó hírünket kelti a nagyvilágban” – mondta el portálunknak Komárom első embere.

Kajakosok fogadása
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.