Komárom a hajrában kapott ki, Almásiék pontot szereztek

Ondik Gábor 2019. augusztus 25., 08:50

A szlovák másodosztály hétvégi fordulójának szombati napján a felvidéki érdekeltségű csapatok közül a komáromi KFC és Pozsonyligetfalu is pályára lépett.

Fotó: fcpetrzalka.sk

A II.liga hatodik fordulójában az Almási Lászlót és Szőcs Lászlót foglalkoztató Ligetfalu idegenben a Puhó otthonában próbált javítani. Almásiék ugyanis zsinórban két vereséget szenvedtek el az elmúlt hetekben a Rózsahegy és a Somorja ellen.
A találkozó első félidejében egyik csapat sem tudott gólt szerezni. Fordulást követően a vendég ligetfaluiak törték meg a gólcsendet a 62.percben Turčák révén. A hazaiak válasza mindössze három perccel később érkezett is, Tomaš Kopiš jóvoltából. A mérkőzés hátralévő részében újabb találat nem született, ezzel Ligetfalu két vesztes mérkőzés után szerzett ismét pontot.

A komáromi KFC az élbolyhoz tartozó Poprád otthonába látogatott. A lila-fehérek szinte a mérkőzés végéig tartotta a poprádiakat és akár egy bravúros pontszerzés is kinézett a KFC-nek. A véghajrában azonban az esélyesebb poprádi együttes érvényesített a papírformát és otthon tartotta a három pontot.
A hazaiak góljait a 89.percben Andrič és a 91.percben Dančo szerezte. A vendégeknél a második félidőben debütált a KFC új szerzeménye Szalai András, aki a szezon végéig Paks csapatától érkezett vendégjátékra. Ezzel Ásványi Balázs és Varjas Zoltán után a KFC harmadik magyar tehetsége is bemutatkozhatott a csapatban.

FK Poprád - KFC Komárom 2-0 (0-0)
G.: Andrič (89.), Jančo (90+1.)
MSK Puhó - Pozsonyligetfalu 1-1 (0-0)
G.: Kopiš (65.) ill. Turčák (62.)
0 HOZZÁSZÓLÁS