lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2023. szeptember 5., 20:06

Kézilabda edzőközpont épül Dunaszerdahelyen

A mai nap folyamán a Dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola bejáratánál került sor arra a sajtótájékoztatóra, amelyen Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke bejelentette, hogy a megyei önkormányzat kézilabda edzőközpont megépítését tervezi az iskola mellett.

kezilabda-edzokozpont-epul-dunaszerdahelyen-03
Galéria
+10 kép a galériában
Kézilabda edzőközpont épül Dunaszerdahelyen
Fotó: Lacza Gergely
Jozef Viskupičtól megtudhattuk, hogy a megye nagyjából 3 és fél éve 7 millió eurós költségvetésből egy sportberuházási projektet kezdeményezett, melynek keretében a középiskolák számára fontos sportpályák és sportcsarnokok fejlesztését és építését tűzte ki célul, és ezt a szándékot meg is tudták valósítani. Ennek eredményeképpen a következő 3 évre újabb hasonló fejlesztéseket terveznek, melynek egyik megvalósulása lesz a dunaszerdahelyi kézilabda sportcentrum.
jozef-viskupic-kozepen
Jozef Viskupič (középen)
Fotó:  Lacza Gergely
A sportgimnázium igazgatójával és a városi önkormányzat sportosztályával kötött megállapodás értelmében, továbbá a dunaszerdahelyi kézilabda klubbal egyeztetve a város talán legnagyobb zárt infrastruktúráját, egy kézilabda edzőközpontot tervezünk megépíteni a sportolni vágyó fiatalok, elsősorban a középiskolások számára, melynek projektdokumentációit fél éven belül elkészítenénk”,

– hangsúlyozta a megyeelnök. Az ígéretek szerint a közbeszerzéssel kapcsolatos információkból az év végéig kiderülne, hogy a már meglévő két tornaterem komplett átépítéséről lenne szó illetve egy teljesen új létesítmény felépítéséről.

berenyi-jozsef-kozepen
Berényi József (középen)
Fotó:  Lacza Gergely

Berényi József, Nagyszombat megye alispánja kifejtette, hogy a beruházás a Dunaszerdahelyi és Galántai járás megyei képviselői illetve a megye vezetése közötti megegyezés gyümölcse.

A megállapodás annak a hosszú távú célunknak az eredményeképpen jött létre, amely során leszögeztük, hogy a megye összes régiója hasonló »bánásmódban« részesüljön, tehát ha más járásokban megvalósulnak ilyen beruházások, akkor a Dunaszerdahelyi járás sem maradhat ki ebből”

– ecsetelte Berényi.

Mivel a régióban a futball és a kézilabda nagy népszerűségnek örvend, s az előbbinek már megoldott az infrastruktúrája, így a kézilabda fejlesztésére helyezték a fókuszt. Mivel a létesítmény megyei fenntartású, így adta magát, hogy megyei szinten történjék meg a fejlesztés, természetesen a sportklub érdekeinek figyelembe vételével, húzta alá a megye alelnöke, aki szerint a létesítmény elsősorban a gyermekek és fiatalok számára nyújt lehetőséget a sportoláshoz, de természetesen az egész járást szolgálni fogja.
szabo-laszlo
Szabó László
Fotó:  Lacza Gergely

Szabó László, a sportiskola igazgatója üdvözölte a megye szándékát és kiemelte, hogy az iskolában már 7 éve kézilabdaklub működik, mely két egyesület fúziójából jött létre. Az iskolában a tanulóknak kétfázisos edzéseket biztosítanak hetente 8-10 óra felkészítési gyakorlattal.

dr.-horvath-zoltan
Dr. Horváth Zoltán
Fotó:  Lacza Gergely

Dr. Horváth Zoltán a város ifjúsági és sportbizottsága nevében kifejtette, hogy a sportberuházások terén a város nincs elkényeztetve, s nagy szükség lenne új létesítményekre.

A szezon elején szabályos harc folyik azért, hogy a sportcsarnok használati idejét igazságosan osszuk el az egyes sportágak között, s az utóbbi időben sajnos a tömegsport teljesen kiszorult, mert az egyes edzések időbeosztása, illetve annak sűrűsége sajnos nem tette lehetővé a térnyerését. Minden beruházás, ami lehetőséget kínál az edzésre, hozzájárul a dunaszerdahelyi régió sportéletének fejlesztéséhez. Úgy gondolom, hogy ez a beruházás nemcsak számunkra, hanem minden dunaszerdahelyi és járásbeli lakos számára pozitív eredményként hat”

– hangsúlyozta Horváth.

kezilabda-edzokozpont-epul-dunaszerdahelyen-02
Kézilabda edzőközpont épül Dunaszerdahelyen
Fotó:  Lacza Gergely
berenyi-jozsef-kozepen
Galéria
+10 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.