cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. január 3., 15:43

Két magyar is a Fortuna Liga legértékesebb játékosai között

A mértékadó transfermarkt.com összeállította a Fortuna Liga legértékesebb játékosait a piaci értékük alapján, a januári átigazolási időszak előtt. A listán a legjobbak között két magyar játékos neve is megtalálható.

focistak-erteke-1.jpg
Galéria
+2 kép a galériában

A portál összeállítása szerint a szlovák élvonalbeli bajnokság két legértékesebb játékosa a Slovan két alapembere, a marokkói Moha Kadfi és a szlovén gólvágó Andraž Šporar. Mindkét pozsonyi futballista remek őszi szezont teljesített a Slovan színeiben. Moha 7 gólt és 8 gólpasszt jegyzett az ősszel, míg Šporar 15 gólt és 3 gólpasszt szerzett. Mindkét futballista értékét a tavalyi év végén frissítette a transfermarkt portál és jelenlegi értékük 900 ezer euróra változott.

Az első ötben négy pozsonyi futballista is szerepel a transfermarkt listáján a legértékesebb játékosok között a szlovák bajnokságban. A listán azonban két magyar válogatott futballista is befért a legjobbak közé, ami a piaci értéküket illeti. A Slovan játékosa Holman Dávid és a DAC válogatott játékosa Kalmár Zsolt értéke is növekedett, mindkét játékos piaci értéke egyaránt 750 ezer euróra változott.

Azt gondolom, teljesen reális ez a sorrend, amelyet elsősorban az határoz meg, ki melyik bajnokságban játszik, nagyon fontos a színvonal. - magyarázta Szabados Gábor sportközgazdász.

A DAC elefántcsontparti támadója Vakoun Issouf Bayo értéke is emelkedett, méghozzá 650 ezer euróra. A sárga-kékek gólerős támadóját a skót Celtic Glasgow csábítja, a DAC azonban elutasította a skót bajnok ajánlatát.

Remek őszi teljesítményével a DAC két magyar játékosa Vida Kristopher 550 ezer euróra míg Vida Máté 500 ezer euróra növelte piaci értékét. A DAC védelmének három erőssége Ľubomír Šatka és Tomaš Huk 550 ezer eurót, míg a panamai válogatott védő Eric Davis piaci értékét 600 ezer eurót ér a mértékadó transfermarkt szerint.

A palásti származású a FC Nyitra alkalmazásában álló Križan Richard piaci értékét a transfermarkt 300 ezer euróra becsüli, amellyel a liga 65.legértékesebb futballistájának számít.

focistak-erteke-1.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.