Kalmár Zsolt lett a DAC új csapatkapitánya

Ondik Gábor 2019. július 10., 19:32

A DAC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a sárga-kékek új csapatkapitánya az új szezontól Kalmár Zsolt lesz. Az új kapitány kérdéséről Peter Hyballa döntött.

Fotó: fcdac.sk

A dunaszerdahelyi együttes a távozó Tomaš Huk helyére új csapatkapitányt nevezett ki, a DAC vezetőedzőjének döntése értelmében a magyar válogatott Kalmár Zsolt viselheti a jövőben a csapatkapitányi karszalagot. A klub legértékesebb játékosának a helyettesei  Kristián Koštrna, Eric Davis, Vida Kristopher és Dominik Kružliak lesznek – ebben a sorrendben jelentette be a csallóközi együttes hivatalos honlapján.

Az előző szezonban kiváló teljesítményt nyújtó középpályás a szezon végén a Fortuna Liga álomcsapatába is bekerült. A sárga-kékek csapatkapitánya az előző szezonban Marin Ljubicsics volt aki azonban távozni kényszerült, így csapatkapitányi karszalagot Tomaš Huk kapta meg. A nyári átigazolási szezonban a szlovák válogatott védő kapott egy remek ajánlatot külföldről a lengyel bajnok Piast Gliwice csapatától és Lengyelországba igazolt.

Örülök, hogy a klubnál töltött két év után ez a megtiszteltetés ért. Bízom benne, hogy számíthatok csapattársaim támogatására. Koštrna, Vida Krisz vagy Davis szintén sokat lejátszottak már itt, s továbbra is csapatunk támaszai lesznek. Éppen ezért nem fontos, ki a csapatkapitány. Egységes csapatot alkotunk a pályán és azon kívül is, mindig mindenben meg tudunk egyezni. Csupán annyi változik, hogy a karomon viselem majd a karszalagot, s én fogok dönteni arról, melyik térfélen kezdjük a játékot. Mindez több feladatot jelent majd számomra, s egy új kihívást is, hiszen hasonló helyzetben eddig még nem voltam. Viszont úgy gondolom, meg tudok majd birkózni ezzel. A bizalom, mely körülölel, pozitív energiával tölt el.

- nyilatkozta a magyar válogatott és a DAC kulcsembere.

A csütörtöki Cracovica Krakkó elleni hazi EL-selejtezőn azonban még Ľubomír Šatka lesz a DAC csapatkapitánya, akinek ez lesz az utolsó hazai mérkőzése a sárga-kékek színeiben, ugyanis a párharc után szintén Lengyelországba igazol. A DAC német mestere ezzel a gesztussal szeretne köszönetet mondani a klub iránt tett szolgálataiért.

0 HOZZÁSZÓLÁS