Kalmár visszatért, sorozatban harmadszor győzött a DAC - KÉPGALÉRIÁVAL

Ondik Gábor 2019. október 20., 20:11

A Fortuna Liga 12. fordulójának zárómérkőzésén a DAC hazai pályán fogadta az Aranyosmarót együttesét. A sárga-kékek zsinórban harmadik győzelmükre készültek.

Fotó: Márkus Emese

Közel kéthetes válogatott szünet után ismét bajnoki fordulót rendeztek a szlovák élvonalban. A DAC hazai közönsége előtt fogadta a tabella ötödik helyén álló Aranyosmarót együttesét. Peter Hyballa keretéből és kezdőcsapatából is több alapember hiányzott: Davis és Koštrna sérülés miatt, míg Ramirez betegség miatt csak a kispadon kezdett a ViOn ellen.

Sérülése után Kalmár Zsolt ismét játékra jelentkezett és a kispadon kezdte a találkozót a sárga-kékek csapatkapitánya.

A fiatal tehetségek közül Veselovský-t és Bari Krisztiánt is nevezte a találkozóra a sárga-kékek mestere.

A találkozót a hazai együttes kezdte aktívabban, de az első negyedórában komoly lehetőséget nem sikerült kialakítania a sárga-kékeknek.

A 13. percben Vida Máté parádés lövéssel mattolta a vendégek hálóőrét, a magyar válogatott játékosának ez volt első találat a bajnokságban. A gólt követően is a DAC uralta a mérkőzést és magabiztosan őrizte előnyét. A 25. percben Kružliak hibája után Jarovič került helyzetbe, de próbálkozását könnyedén hárította Jedlička. Egy perccel később a hazaiak könnyen megduplázhatták volna előnyöket Divkovič passza után Fábry került ziccerbe, azonban közvetlen közelről a kapufát találta telibe.

Az eredmény az első játékrész hajrájában sem változott, így egygólos hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

Fordulást követően a dunaszerdahelyiek kis híján nehéz helyzetbe hozták magukat, miután előbb Blackman majd Šimčak is hibázott, szerencsére az ellenfél ezeket nem tudta gólra váltani. A folytatásban is próbálta növelni előnyét a DAC, előbb Vida Kristopher lőtt a kapu fölé az 51. percben majd pár perccel később Divkovič beadása után Fábry sem tudta a hálóba pofozni a játékszert.

A 61. percben szinte a semmiből egyenlített a ViOn egy védelmi megingást követően. Peter Hyballa azonnal reagált és pályára küldte a sérüléséből felépült Kalmár Zsoltot.

A sárga-kékek szinte azonnal válaszoltak a vendégek góljára és

a 65. percben újabb parádés találatot láthattunk ezúttal Divkovič előadásában.

A hajrában a DAC eldönthette volna a három pont sorsát, a sárga-kék két magyar játékosa Vida Máté és Kalmár Zsolt is komoly lehetőséget puskázott el. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt a vendégek előtt óriási egyenlítési lehetőség adódott, a csereként beálló Henrique szétforgácsolta a keresztlécet, ami mellesleg a gólvonalon pattant le. A mérkőzést az utolsó percekben a DAC csapatkapitánya Kalmár Zsolt zárhatta volna le végérvényesen, de szabadrúgása elakadt a sorfalban.

Győzelmével a DAC sorozatban harmadszor is győzött és két pontra megközelítette a második helyezett Zsolnát.

Kalmárék legközelebb Radványi Miklós újdonsült csapata, az újonc Garamszentkereszt ellen mérkőznek idegenben.

Képgalériánk:
Fotó: Márkus Emese

Fortuna Liga 12. forduló:
FC DAC 1904 – FC ViOn Aranyosmrót 2-1 (1-0)
MOL Aréna, Dunaszerdahely
Gólszerzők: Vida M. (13.), Divkovič (65.) ill. Ďubek (59.)
Sárga lapok: Beskorovainyi (86.) ill. Sloboda (45.), Pinter (84.), Asanovič (87.), Brašeň (90.)
DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Šimčák - Vida M., Oravec - Fábry (63. Kalmár), Ronan (Čmelík 90.), Vida K. - Divković (Ramirez 88.)
ViOn: Pindroch – Čögley, Pintér, Asanović, Brašeň – Kovaľ, Sloboda, Richtárech (Grozdanovski 46.), Henrique M. (Henrique G. 59.) – Ďubek – Jarović (Rodrigues 78.).
A forduló további eredményei:
Október 19., szombat:
MŠK Zsolna – MFK Zemplén Nagymihály 1-1
ŠK Slovan – FK Pohronie Garamszentkereszt 2-1
ŠKF Szered – FC Szpartak Nagyszombat 2-1
FC Nyitra – MFK Rózsahegy 1-2
Október 20., vasárnap:
AS Trencsén - FK Szenice 2-3
0 HOZZÁSZÓLÁS