Jubileumi mérkőzés ezüstrangadóval és himnuszénekléssel

Ondik Gábor 2019. április 06., 14:09

A Fortuna Liga rájátszásának harmadik fordulójában a DAC ezúttal hazai pályán játszik sorsdöntő rangadót a Zsolna ellen.

Fotó: fcdac.sk

A sárga-kékek a klub 115 éves történelmének legjobb helyezését szeretnék elérni az idei szezonban a második hellyel, amihez a Zsolnát kell megelőzni. Az ide vezető úton az első lépés a három pont megszerzése a MOL Aréna jubileumi 50. mérkőzésén.

A szurkolók várhatóan nagy létszámban akár telt ház előtt buzdíthatják a csapatot a Zsolna elleni találkozón.

Fotó: fcdac.sk

A találkozón ezúttal is felzendül a magyar himnusz,

hiába a szlovák törvényhozás legújabb alkotása, miszerint betiltják idegen nemzet himnuszát a hivatalos rendezvényeken, amelyet a Híd magyar képviselői is megszavaztak. A szurkolók a Zsolna ellen csattanós választ adhatnak, ugyanis nincs DAC-mérkőzés magyar himnusz nélkül, ezt a klub tulajdonosa Világi Oszkár is megerősítette, amíg ő a sárga-kékek tulajdonosa, lesz magyar himnusz a DAC mérkőzésein.

Peter Hyballa a szombati rangadón újfent számíthat a csapat legeredményesebb játékosára Vida Kristopherre, aki teljesen felépült sérüléséből és várhatóan a kezdőben kap helyet a Zsolna ellen. Viszont a német szakember nem számíthat a Slovan ellen kiállított Christián Herc játékára, valamint Ľubomír Šatka sem lép pályára izomsérülése miatt.

„A Zsolnát a szurkolóknak nem kell különösebben bemutatni. Nem véletlenül másodikok, ellenük egy nagyon küzdelmes mérkőzésre számítok. Ismét Šatka nélkül lépünk pályára, akinek ugyan az izomsérülése fokozatosan javul, viszont egyelőre még nem engedi játszani. Ezzel szemben Vida Kristopher már két teljes napot edzett a csapattal, esetében a kezdő tizenegybe való bekerülés esélye is fennáll” - nyilatkozta a DAC vezetőedzője tegnap a klub honlapjának.

Jó ómen lehet a dunaszerdahelyi csapatnak, hogy már hét mérkőzése nem szenvedett vereséget a Zsolnától. Legutóbb 2016 októberében tudott nyerni a Zsolna a DAC otthonában, de az akkor egy csúfos hatgólos vereség lett. A két csapat legutóbbi mérkőzései a sárga-kékeknek sikerültek jobban, decemberben Zsolnán a 90. percben csúszott ki a győzelem Kalmárék kezéből, de a legutóbbi hét mérkőzésből a sárga-kékek három győzelmet könyvelhetnek el a rivális ellen.

A szezon eddigi történései alapján nagyon úgy tűnik, hogy éppen ez a két csapat fog harcolni a második helyért. A DAC az alapszakasz utolsó fordulójában vesztette el a második helyet, de most itt az esély, hogy ismét beérje pontszámban és megelőzze a Zsolnát. Egy második hely a DAC számára a klubtörténelem eddigi legjobb bajnoki helyezését jelentené.

Fotó: fcdac.sk

A forduló további programjában a mai napon a Szered a Rózsahegyet, míg vasárnap a listavezető Slovan a Nagymihály együttesét fogadja ismét hazai környezetben.

A bajnoki rájátszás 3. fordulójának programja:
Április 6., szombat:
ŠKF Szered – MFK Rózsahegy 17 óra
Április 7., vasárnap
ŠK Slovan – MFK Zemplén Nagymihály 15 óra

Fotó: Fortuna Liga

Az alsóház 3.fordulójának programja:
Április 6., szombat:
FC Vion Aranyosmarót - FK Železiarne Zólyombrézó 17 óra
AS Trencsén - FK Szenice 17 óra
FC Szpartak Nagyszombat – FC Nyitra 17 óra

Képgalériánk:
Fotó: Fortuna Liga

0 HOZZÁSZÓLÁS