2019. június 15., 10:27

Jövő vasárnap Tour De Kukkonia

Június 23-án szervezik meg a csallóközi kerékpárversenyt, amely másodszor várja a profi kerékpározókat és a biciklizést kedvelő amatőr versenyzőket. A verseny részleteiről sajtótájékoztatón beszéltek a szervezők a dunaszerdahelyi városházán.

Tour De Kukkonia sajtótájékoztató
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Szabados Kati

A verseny főszervezője, a Kukkónia Polgári Társulás mellé idén is társult Dunaszerdahely városa, mondta el bevezetőjében Hájos Zoltán polgármester. Molnár Anna a polgári társulás nevében ismertette a Tour De Kukkonia kerékpárverseny és családi bringatúra részleteit. A tavalyihoz hasonlóan a MOL Arénától indulnak a kerékpározók, akik részéről nagy érdeklődés tapasztalható. Másfél héttel a verseny előtt több mint kétszáz beregisztrált versenyzőt tartanak számon a szervezők, akik bíznak benne, hogy idén túllépik a tavalyi 320-as létszámot. Eddig a Csallóközből, Mátyusföldről és külföldről is neveztek már be versenyzők.

A Kukkónia Polgári Társulás kiemelt fontosságúnak tartja, hogy támogassa a sportot, az egészséges életmódot és hogy felhívja a figyelmet a bringás közösségre, illetve a csallóközi táj szépségeire, mondta el Molnár Anna.

Három versenyszámban lehet nevezni: a Tour De Kukkonia 80 kilométeres, a Tour De Kukkonia Easy 36 kilométeres és a Kukkonia Family 6 kilométeres szakaszra. Június 20-ig lehet online regisztrálni a www.kukkonia.sk honlapon, aztán már csak személyesen a verseny helyszínén. A verseny előtt egy nappal, 22-én délután négy és hat óra között a MOL Arénánál, valamint vasárnap reggel héttől fél kilencig. A regisztrált versenyzők ekkor kapják meg az időmérő chippet, a rajtszámot, valamint a startcsomagot, amelyben Kukkónia-termékeket és ebédjegyet találnak.

 Inczédi Gábor versenyigazgató, a városi hivatal műszaki osztályának vezetője elmondta, hogy a tavalyihoz képest egyszerűsítették az útvonalakat. A verseny első szakaszában ezek megegyeznek mindhárom kategória versenyzői számára, majd a profi versenyzők repülőrajtot vesznek a Pozsonyi és a Bécsi út kereszteződésénél. Ezután tíz-tíz perces késleltetéssel rajtolnak a 36 és a 6 kilométeres szakaszok kerékpározói.

Fotó:  kukkonia.sk

A 80 km-es távon versenyzők útvonala a dunaszerdahelyi rajttól a következő: Királyfiakarcsa, Dercsika, Baka, Bős, Nyárad, Balony, Csilizradvány, Padány, Alistál, Ekecs, Nyárasd, Vásárút, Csallóközkürt, Dunaszerdahely. A 36 km-es kategória Bősig megegyezik az előzővel, de ők a bősi körforgalomban visszafordulnak és ugyanazon az útvonalon térnek vissza Dunaszerdahelyre. A bringás családok Királyfiakarcsáig kerekeznek el és onnan térnek vissza a városba.

Czibor Béla szervező a verseny biztonságáról beszélt. Elmondta, hogy forgalomkorlátozások lépnek majd életbe azon a napon, de felhívta a figyelmet arra is, hogy a kerékpározók hozzák magukkal a láthatósági mellényt és a sisakot.

A MOL Arénától 9:10-kor indulnak közösen a résztvevők a Pozsonyi útra, ahonnan 9:30 körül rajtolnak az első versenyzők, akik fél tizenkettő körül érkeznek be a célba. A rendezvény 14 óráig tart majd és a szervezők az érdeklődő közönség számára kísérőprogramokkal is készülnek.

Tour De Kukkonia sajtótájékoztató
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.