2019. november 20., 10:48

José Mourinho a Tottenham az új vezetőedzője

A Tottenham Hotspur labdarúgócsapata José Mourinhót nevezte ki vezetőedzőnek, mindössze pár órával azt követően, hogy megvált Mauricio Pochettinótól.

Jose Mourinho
Fotó: TASR/AP

A londoni klub szerda reggel jelentette be az 56 éves portugál érkezését, akivel a 2022/23-as szezon végéig szóló szerződést kötöttek.

Daniel Levy klubelnök közölte: Mourinho a sportág egyik legsikeresebb edzője, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik.

Óriási stratéga és képes motiválni a csapatát. Minden klubnál sikereket ért el, amelyeket edzett. Hiszünk abban, hogy képes energiát és hitet hozni az öltözőbe"

- nyilatkozta.

Mourinho korábban már két angol klubnál dolgozott: előbb a Chelsea-nél két részletben, majd legutóbb a Manchester Unitednél, ahonnan tavaly decemberében kellett távoznia.

Elődje, a 47 éves argentin Mauricio Pochettino 2014 nyarától irányította a Tottenhamet, amely vezetésével az angol élvonal egyik meghatározó csapatává vált, bár a most zajló idényben 12 fordulót követően csak a 14. helyen áll a Premier League tabelláján.

A londoni együttesnek Pochettinóval sem sikerült ugyan trófeát nyernie, de idén tavasszal története során először a Bajnokok Ligájában döntőt játszhatott, ahol a Liverpoollal szemben maradt alul.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.