lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2018. június 29., 16:41

Hétfőn rajtol a wimbledoni torna

A címvédő Roger Federer 21. Grand Slam-trófeájáért száll harcba a hétfőn elrajtoló 132. wimbledoni nyílt teniszbajnokságon, amelynek Fucsovics Márton és Babos Tímea révén két magyar résztvevője lesz.

Roger Federer Wimbledon
Fotó: TASR

A 2010-ben junior bajnok Fucsovics tavaly ilkleyi tornagyőzelmével jutott szabadkártyához a 128-as főtáblára, ahol kikapott a luxemburgi Gilles Müllertől. Idén az ATP-rangsor 50. helyezettjeként már alanyi jogon tagja az elitmezőnynek, melynek első fordulójában francia Julien Benneteau-val találkozik. A 26 éves Fucsovics csütörtökön érkezett meg Londonba, és meg is tartotta első óvatos edzését azóta, hogy a múlt kedden combsérülés miatt feladta nyitókörös meccsét Halléban.

A női világranglistán 37. Babos egy éve a nyitókörben alulmaradt a volt világelső dán Caroline Wozniackival szemben, s a hetedik Wimbledonján induló magyar játékosra ezúttal az ukrán Leszja Curenko vár. A párosok mezőnyében az Australian Openen címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia duó első kiemeltként vág neki a viadalnak.

A nőknél a 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams tavasszal tért vissza szülési szabadságáról, és egyelőre nincs bombaformában. A mezőny legnagyobb esélyese a világelső Simona Halep, a román játékos az Australian Open elvesztett döntője után júniusban megnyerte első GS-serlegét a Roland Garroson. Más kérdés, hogy Achilles-ín-problémák miatt a párizsi finálé óta nem vívott tétmeccset. Remek teljesítményre képes füvön a címvédő Garbine Muguruza vagy a kétszeres bajnok cseh Petra Kvitova is.

A férfiaknál a tavalyi torna Roger Federer diadalmenetéről szólt, a svájci szupersztár azóta Melbourne-ben sem talált legyőzőre, így 36 évesen 21. GS-címéért lép pályára Londonban. Legnagyobb kihívója az immár 11-szeres Garros-bajnok Rafael Nadal, aki világelsőként érkezett Wimbledonba, ám párizsi sikere óta egyetlen versenyen sem indult. A háromszoros győztes Novak Djokovic könyöksérüléssel, majd motivációs problémákkal küszködött, s jelenleg csak 17. a világranglistán, míg a kétszeres bajnok Andy Murray csípőműtétje miatt csaknem egyéves kihagyás után tér vissza, szerény esélyekkel.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.