Hazai pályán játszott döntetlent a szlovák válogatott Wales ellen

Ondik Gábor 2019. október 11., 08:44

A 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozat 7. fordulójában a szlovák válogatott hazai pályán fogadta a Ryan Giggs által edzett walesi válogatottat az E jelű csoportban.

Fotó: sport.sk

Pavol Hapal együttese hazai pályán fogadta a walesieket a magyar válogatott csoportjában. Mindkét csapatra sorsdöntő mérkőzés várt, ugyanis mindkét válogatott számára létfontosságú volt a győzelem a továbbjutás szempontjából. A szlovák kezdőben a felvidéki Gyömbér Norbert is lehetőséget kapott Pavol Hapal kapitánytól.

Az első komoly gólszerzési lehetőségre nem kellett sokat várnunk, hiszen a 11. percben Boženík kiváló labdája után Mak került ziccerbe, aki még tolt egyet a labdán, de lövését az egyik védő blokkolni tudta. A 24. percben a walesiek sztárja Gareth Bale is megvillant és fejese a keresztlécen csattant. Egy perccel később a vendégek megszerezték a vezetést, miután James centere után Moore fejelt védhetetlenül Dúbravka hálójába. Az első játékrész hajrájában Hamšík és Mak összjátékát követően a hazaiak komoly egyenlítési lehetőséget szalasztottak el, Hennessey bravúrral védett.

Szünetről visszatérve a vendégek kezdtek aktívabban, de nem tudtak élni a lehetőségeikkel. A 53. percben Kucka parádés kapáslövése utat talált a walesi hálóban, ez pedig egy új mérkőzés kezdetét jelentette.

Az egyenlítést követően felpörögtek az események és a szlovák válogatott komoly gólszerzési lehetőségeket alakított ki. Öt perccel gólját követően ismét Kucka próbálkozott egy lövéssel, próbálkozása ezúttal nem találta el a kaput. A folytatásban is szlovák csapat uralta a játékot és a 63. percben Rusnák lövése után Hennessey óriási bravúrral hárított. Két perccel később a nagy kedvvel játszó Kucka újabb lehetőséget szalasztott el.

A 68. percben a walesiek kis híján ismét vezetéshez jutottak, ismételten Moore szerezhetett volna gólt, de ezúttal kimaradt a gólszerzési lehetőség.

A mérkőzés hajrájában a felvidéki Gyömbér Norbert megkapta második sárga lapját, ami után idő előtt kellett elhagynia a játékteret. A hajrában újabb gól nem született, így döntetlennel zárult a mérkőzés. A szlovák válogatott legközelebb november 16-án a horvát válogatott otthonában lép pályára.

Szlovákia - Wales 1-1 (0-1)
City Aréna, Nagyszombat, 18071 néző v.: Del Cerro (spanyol)
Gólszerzők: Kucka (53.) ill. Moore (25.)
Sárga lapok: Gyömbér (51.) ill. Bale (15.), Ampadu (33.), Williams (50.), James (90+4.)
Kiállítva: Gyömbér (56.)
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Gyömbér, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Hamšík – Rusnák, Mak (Haraslín 79.), Boženík (Šafranko 86.). Szövetségi kapitány: Pavol Hapal
Wales: Hennessey – Roberts, Rodon, Lockyer, Davies – Allen, Ampadu (Morrell 58.) – Bale, J. Wiliams (Wilson 66.), James – Moore. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs
0 HOZZÁSZÓLÁS