Hazai pályán gálázott a komáromi KFC az őszi szezonzárón

Ondik Gábor 2019. november 08., 20:21

A szlovák másodosztály 17. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén a komáromi KFC hazai pályán kiütéses győzelmet aratott a Rózsahegy fiataljai ellen, ezzel ideiglenesen elkerült a kiesőzónából.

Fotó: sport.sk

A komáromi együttes az előző fordulóban a Somorja ellen elszenvedett vereséget követően ezúttal hazai közönség előtt lépett pályára a Rózsahegy fakócsapata ellen. A lila-fehérek mérkőzését a péntek kora délutáni időpont ellenére is közel 438 szurkoló tekintette meg.

A hazaiak végig uralták a találkozót, már az első játékrészben kétgólos előnybe kerültek Duna-partiak. A 26. percben Kneževič ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül a vendégek védői, amit a hazaiak csapatkapitánya, Domonkos Kristóf magabiztosan értékesített esélyt sem adva a rózsahegyi kapuvédőnek.

Öt perccel később egy rózsahegyi hibát kihasználva Lazar Kneževič megszerezte a komáromiak második gólját is az első játékrészben. Az első félidőben újabb találat nem született, így kétgólos hazai előnnyel mehettek pihenőre a felek.

Szünetről visszatérve a komáromiak újabb gólokat szereztek esélyt sem adva a rózsahegyi fiataloknak. A lila-fehérek harmadik gólját a csereként beálló Jakub Krela szerezte, aki egy parádés lövéssel mattolta a rózsahegyi védelmet. A találkozó végeredményét Sandal Dominik állította be a 86. percben.

A KFC ezzel a somorjai vereség után javítani tudott, és győzelemmel zárta az őszi szezont. Elkerülte a kiesőzónát és helyet cserélt a tabellán a rózsahegyi csapattal a 10. helyen. A bajnokság jövő márciusban folytatódik a tavaszi szezonnal, az első fordulóban a KFC a Puhó ellen lép pályára idegenben.

II. Liga, 17. Forduló:
KFC Komárom - MFK Rózsahegy B 4-0 (2-0)
Komárom, Városi Stadion, 478 néző
Gólszerzők: Domonkos (26., büntetőből), Kneževič (31.), Krela (74.), Sandal (86.)
0 HOZZÁSZÓLÁS