2019. október 19., 14:18

Hazai pályán folytathatja sorozatát a DAC, Radványi a Slovan ellen debütál

Közel kéthetes szünet után ismét folytatódik a bajnokság. A DAC a Fortuna Liga 12. fordulójában, a Zsolna és a Nagyszombat legyőzése után, hazai pályán folytathatja győzelmi sorozatát. Peter Hyballa együttese ezúttal a szezont remekül kezdő jelenleg ötödik Aranyosmarót ellen lépnek pályára a MOL Arénában. A vendégek négy mérkőzése nyeretlenek a bajnokságban, ennek ellenére Peter Hyballa nehéz mérkőzésre számít, és az egygólos sikernek is örülne hazai pályán.

dac-aranyosmarot-2.jpg
Médialapozó
Fotó: fcdac.sk

A dunaszerdahelyi együttese a Slovan a Zsolna és a Nagyszombat legyőzése után a táblázaton négy pontra megközelítette a bajnoki címvédőt és a Zsolna együttesét. A sárga-kékek 11 bajnoki fordulót követően, három vereség ellenére is a dobogó legalsó fokán tanyáznak. A DAC német mestere elmondta, a sárga-kékek csapatkapitánya Kalmár Zsolt minden bizonnyal már a találkozón visszatérhet a pályára, de Kristian Koštrna játéka egyenlőre kérdéses.  

A vendég Aranyosmarót a jó szezonkezdet után megtorpant és a bajnokságban négy mérkőzése nyeretlen. A két csapat az idei szezon első fordulójában találkozott egymással, akkor az Aranyosmarót szerzett vezetést, amit Kalmár duplájával tudott megfordítani a DAC. Az Aranyosmarót legutóbb 2013-ban győzött Dunaszerdahelyen, míg a két csapat legutóbbi nyolc összecsapásán a DAC veretlen aktuális ellenfelével szemben.

Fotó:  sport.sk

A 12. fordulóban további érdekes összecsapásokat rendeznek. A válogatott szünet alatt az újonc Garamszentkereszt élére kinevezett Radványi Miklós a bajnoki címvédő otthonában debütál. Érdekesség hogy az egykori dunaszerdahelyi tréner éppen a Slovan ellen szerepelt utoljára élvonalbeli csapat kispadján.

A bajnoki címvédővel azonos pontszámmal álló Zsolna hazai pályán fogadja a zempléni Nagymihály együttesét, és nem lehet kérdés, hogy a bajnoki címről álmodozó zsolnaiak a mérkőzés esélyesei.
Érdekes találkozónak ígérkezik a nyolc mérkőzése nyeretlen Szered és a tabella negyedik helyén álló Nagyszombat összecsapása is.
A sereghajtó Nyitra hazai pályán fogadja a Rózsahegy együttesét, akik megkezdték a felzárkózását és négy mérkőzése nem szenvedtek vereséget.

Fortuna Liga 12. Fordulójának teljes programja:
Október 19., szombat:
MŠK Zsolna – MFK Zemplén Nagymihály 17:00 (Dvojka)
ŠK Slovan – FK Pohronie Garamszentkereszt 17:00 (Huste TV)
ŠKF Szered – FC Szpartak Nagyszombat 17:00 (Huste TV)
FC Nyitra – MFK Rózsahegy 17:00 (Huste TV)
Október 20., vasárnap:
AS Trencsén - FK Szenice 17:00 (Huste TV)
FC DAC 1904 – FC ViOn Aranyosmarót 18:00 (Orange Sport)
dac-aranyosmarot-2.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék