lapajánló
Sodródó magyar szavazók, a 30 ezüst ára és a lélek csillanása
Magyar7 - 17. száma
2018. november 3., 11:07

Hazai közönség előtt javíthatnak a sárga-kékek

A Fortuna Liga 14. fordulójában a DAC a nagymihályi vereség után hazai közönség előtt javíthat a Nyitra ellen.

Kalmár nélkül vár újabb rangadó a DAC-ra!
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: fcdac.sk

Az év utolsó előtti hazai bajnokiját játssza a DAC a régi rivális FC Nyitra ellen, akik a tabella kilencedik helyén tanyáznak 13 fordulót követően. Peter Hyballa együttese nehéz hetet hagyott a háta mögött, ugyanis a sárga-kékek két vereséget szenvedtek az elmúlt héten: a kupában a Szenice, a bajnokságban a Nagymihály otthonában kaptak ki Kalmárék.

Ezúttal hazai közönség előtt csapnak össze a zoboraljai együttessel Hyballa tanítványai. A találkozón biztosan nem léphet pályára eltiltás miatt Kalmár Zsolt, aki a Nagymihály otthonában ötödik sárga lapját gyűjtötte be. A MOL Arénában szombaton a szurkolók egy különleges koreóval is készülnek, míg a Nyitra elleni összecsapást a helyszínen tekintik meg a világ legjobb kézisei, nevezetesen a Győri ETO Bajnokok Ligája-győztes csapata. A mérkőzést követően lehetőség lesz találkozni Görbicz Anitáékkal is.

 „Kellemetlen ellenfél a Nyitra, amely biztosan nem feltartott kezekkel érkezik Dunaszerdahelyre. Bízom benne, hogy szurkolóink támogatásával sikerül visszatérnünk a győztes útra. Kalmár remekül támogatja a támadásokat, képes váratlan húzásokra. Viszont vannak itt többen is, akik a lehetőségre várnak, hogy megmutathassák, mi rejlik bennük. Bízom benne, hogy sikerül őt helyettesítenünk, és otthon tartjuk a három pontot,” - ecsetelte a mérkőzés előtt a klub honlapjának Tomaš Huk.

Fotó:  fcdac.sk

A két együttes az ősszel már egymásnak feszült a nyitrai stadionavatón, ahol kétgólos hátrányból állt fel a DAC és a ráadás perceiben biztosították be győzelmüket a sárga-kékek. Azon a találkozón még Erik Pačinda is tagja volt a sárga-kék alakulatnak, sőt a padról beszállva góllal segítette csapatát. A nyitrai együttes legutóbb 2011-ben tudott nyerni Csallóköz szívében, akkor 2-0-ra győztek. A két gárda legutóbbi öt bajnoki összecsapásából 3 is döntetlennel végződött.

A 14. fordulót a hat bajnoki óta veretlen Zsolna és Rózsahegy összecsapása nyitja meg. A zsolnai együttes a tabella harmadik helyén foglal helyet egy ponttal lemaradva a DAC mögött. A zsolnai együttesnek nem lesz könnyű dolga, hiszen a rózsahegyi védelem a liga legjobbjai közé tartozik, a Slovan és a Nagyszombat mellett csak ők kaptak 13 gólt a bajnokságban, ami a legjobb mutatónak számít.

A forduló további programjában pikáns összecsapásokra kerül sor szombat délután. Igazi hatpontos kiesési rangadót rendeznek Szenicén, ahol a sereghajtó hazaiak az utolsó előtti Aranyosmarót együttesét fogadják. Az újonc Szered az öt bajnoki óta nyeretlen Trencsén együttesét fogadja. A trencséniek hétközben megváltak holland edzőjüktől Ricardo Moniztól, aki a korrupcióra hivatkozva bontotta fel szerződését a trencséni együttessel.

Az előző fordulóban a DAC ellen szenzációs hazai győzelmet arató Nagymihályra ezúttal is nehéz mérkőzés vár, hiszen a listavezető pozsonyi Slovan otthonába látogatnak a zempléniek. A fordulót az Európa-ligában szereplő bajnoki címvédő Nagyszombat és Zólyombrézó összecsapása zárja. A jövő hét folyamán a nagyszombati együttes az Európa-ligában is pályára lép a horvát bajnok Dinamo Zágráb otthonában.

A Fortuna Liga 14.fordulójának teljes programja:
November 3., szombat:
MŠK Zsolna – MFK Rózsahegy 13:45 (Orange Sport)
FK Szenice – FC ViOn Aranyosmarót 17:00 (Huste TV)
FC DAC 1904 Dunaszerdahely – FC Nyitra 17:00 (Dvojka)
ŠKF Szered – AS Trencsén 17:00 (Huste TV)
ŠK  Slovan – MFK Zemplén Nagymihály 17:00 (Huste TV)
FC Szpartak Nagyszombat – FK Železiarne Zólyombrézó 17:00 (Huste TV)

 A tabella aktuális állása 13 fordulót követően:

Fotó:  fcdac.sk

Kalmár nélkül vár újabb rangadó a DAC-ra!
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.