2018. december 13., 18:30

Hat ralifutamon indul jövőre Sébastien Loeb

A kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb egy Hyundai volánjánál hat futamon rajthoz áll a jövő évi vb-sorozatban (WRC).

Sébastien Loeb
Fotó: TASR

A dél-koreai gyártó csütörtöki bejelentése szerint a 44 éves francia pilóta egy i20-assal versenyez majd állandó navigátorával, a monacói Daniel Elenával.

Loeb és a Hyundai kétéves szerződést kötött egymással, a francia versenyző az év első futamán, a január 24. és 27. között esedékes Monte-Carlo ralin már ott lesz a mezőnyben.

Loeb 2012-ben vonult vissza a WRC-től, azóta azonban számos alkalommal visszatért a sorozatba: 2013-ban négy, 2015-ben egy, idén pedig három futamon indult, legutóbbi versenyét, a Spanyol-ralit meg is nyerte egy Citroën volánjánál.

A rali mellett kipróbálta magát a túraautó-világbajnokságon, indult Dakar-ralin, ralikrosszozott, versenyzett a Porsche Szuperkupában és a nemzetközi szövetség (FIA) GT-szériájában, de tesztelt Forma-1-es autóval is, valamint szerepelt a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.