2018. június 26., 14:25

Ha nem Povetkin ellen bokszol, elveszíti WBA-övét Joshua

A Boksz Világszövetség (WBA) egy napot adott nehézsúlyú világbajnokának, Anthony Joshuának arra, hogy kötelezettséget vállaljon egy Alekszandr Povetkin elleni címmérkőzésre, ellenkező esetben elveszi tőle az övét.

Anthony Joshua
Fotó: TASR

Az egyik legnagyobb profi szervezet vezetője kedden arról beszélt, hogy a brit ökölvívó menedzsmentjének elég ideje volt megállapodni Povetkinnel, vagy egy címegyesítő mérkőzésről az amerikai Deontay Wilderrel, a Boksz Világtanács (WBC) címvédőjével, ám ezek egyike sem valósult meg. Gilberto Mendoza jelezte, hogy egy hónap plusz türelmi időt biztosítottak erre az angol sportolónak, ami lejárt, így mostantól már kötelezik a bajnokot, hogy legközelebb az orosz nehézsúlyúval küzdjön meg.

A 21 profi mérkőzés után is százszázalékos mérleggel álló Joshua és csapata a Wilder elleni csatát szerette volna leszervezni, de az amerikai sportoló képviselői nem fogadták el az ajánlatukat.

Povetkin tavaly decemberben a román Christian Hammer kiütését követően lépett elő a WBA hivatalos nehézsúlyú kihívójává, így vélhetően hamarosan megküzdhet majd Joshuával, s visszaszerezheti a vb-övet, melyet 2011 és 2013 között birtokolt, mielőtt Volodimir Klicskótól kikapott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.