2019. március 9., 16:18

Győzött, de a dobogó harmadik fokára szorult a DAC

A DAC idegenben a sereghajtó Aranyosmarót otthonában zárta az alapszakaszt. Peter Hyballa két kulcsemberére Vida Mátéra és Kalmár Zsoltra sem számíthatott.

aranyosmarót_dac
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: fcdac.sk

A Peter Hyballa vezette dunaszerdahelyi együttes a sereghajtó otthonában lépett pályára az alapszakasz utolsó fordulójában. Az alapszakasz második helyéért harcban álló sárga-kékek Vida Máté és Kalmár Zsolt nélkül léptek pályára. A német mester viszonylag fiatal kezdővel állt ki az Aranyosmarót otthonában.

Mindössze 22,5 év volt a kezdőcsapat átlagéletkora.

A hazai együttes vezethette az első támadást a kezdő sípszót követően és rögtön egy veszélyes lehetőség adódott a hazaiak előtt. Egy szöglet után Švec próbálkozását kellett Jedličkának a léc fölé tolnia. Az első komoly dunaszerdahelyi lehetőségre 17 percet kellett várni, ekkor Divkovič kapott egy nagyszerű labdát Herctől. A horvát támadó azonban ziccerben rosszul találta el a labdát, így Chovan kapusnak sikerült bravúrral hárítania. A 22. percben Vida Kristopher került a földre a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntető helyet sárga lappal jutalmazta a magyar játékost műesésért.

A folytatásban is a sárga-kékek irányítottak, a helyzetek azonban elmaradtak. A 35. percben ismét Vida fogott talajt egy ütközést követően, ami után ápolásra is szorult, mivel nem tudta folytatni a játékot. A DAC legeredményesebb játékosának a helyére Taiwo állt be.

Az első játékrész hajrájában a hazaiak ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást, amit Ďubek parádés lövéssel váltott gólra,

Jedlička nem érhette el, annyira helyezett volt a löket. A gólt követően a DAC játékosai láthatóan megzavarodtak és ezt kis híján ki is használta az aranyósmaróti együttes, azonban újabb gólt nem sikerült szerezniük az első félidőben.

Fotó:  fcdac.sk

Szünetről visszatérve egyik oldalon sem volt csere. A sárga-kékek minden elkövettek az egyenlítés érdekében és az 55. percben Taiwót kaszálta el a hazai kapus, amiért a spori büntetőt ítélt a DAC javára.

A megítélt büntetőt Eric Davis higgadtan a kapu közepébe lőtte esélyt sem adva a hazai portásnak.

A 62. percben kis híján ismét előnybe került az Aranyosmarót, miután Koštrna hibáját követően Švec az oldalhálót találta el.

A 70. percben a csereként beálló Taiwo centerét követően a sárga-kékek megszerezték a vezetést,

miután Divkovič megelőzte a védőjét és a hálóba bólintott. A hajrában mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de az eredmény már nem változott.

Ezzel a sárga-kékek a felsőházi rájátszást a harmadik helyről kezdhetik meg, mivel a rivális Zsolna kétgólos győzelmet aratott a Zólyombrézó otthonában, ezzel egy góllal jobb lett a gólkülönbsége a zsolnai csapatnak, így megelőzte a dunaszerdahelyieket. Nem jutott viszont be a legjobb hatosba a címvédő Nagyszombat, miután az újonc Szered otthonában hiába vezettek, a Szered fordított és győzött 3-1-re.

Fortuna Liga, alapszakasz 22.forduló (záróforduló):
FC ViOn Aranyosmarót - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 1-2 (1-0)
FC Vion Stadion, Aranyosmarót, V.: P.Ziemba
Gólszerzők: Ďubek (44.) ill. Davis (56., büntetőből), Divkovič (70.)
Sárga lapok: Karlík (31.), Brašeň (71.), Kwin (88.), Ďubek (90+2.), Duga (90+3.), Čögley (90+4.) ill. Vida (22.), Koštrna (76.), Bednár (81.), Čmelík (90+4.)
FC Vion: Chovan - Asanovič, Kwin, Chren, Čögley - Švec (Kelez 74.), Válovčan, Brašeň (Tkač 84.), Karlík (Duga 53.) - Ďubek, Dočekal. Vezetőedző: Karol Praženica
DAC: Jedlička - Davis, Šatka, Koné, Koštrna - Herc, Huk – Tretyakov (Čmelík 90+4.), Vida K. (Taiwo 36.), Ronan - Divkovič (Bednár 79.). Vezetőedző: Peter Hyballa.
A forduló további eredményei és az alapszakasz végeredménye:
MFK Zemplén Nagymihály - AS Trencsén 4-2 (3-1)
FC Nyitra – MFK Rózsahegy 0-0
FK Železiarne Zólyombrézó - MŠK Zsolna 0-2 (0-1)
FK Szenice - ŠK Slovan 1-2 (1-1)
ŠKF Szered – Szpartak Nagyszombat 3-1 (0-0)
A tabella állása az alapszakaszt követően:
Fotó:  Fortuna Liga
aranyosmarót_dac
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.