Győzelemmel búcsúzott a bajnok HC DAC Dunaszerdahely

Ondik Gábor 2019. május 20., 09:04

Hazai győzelemmel zárta a női I. liga utolsó fordulóját az HC DAC Dunaszerdahely női kézilabda csapata, amely az elmúlt héten biztosította be bajnoki címét.

Fotó: dunaszerdahelyi.sk

A dunaszerdahelyi lányok igazi örömünnepre készülhettek hazai közönségük előtt, hiszen egy héttel korábban Prikler Szilvia védencei már magukénak tudhatták a bajnoki címet az I. ligában, ezzel pedig a következő szezonban nemcsak a DAC futballcsapata, hanem a női kézilabda csapata is az élvonalban szerepelhet.

A sárga-kékek felszabadult kézilabdával próbálták kiszolgálni a lelkes dunaszerdahelyi közönséget. A dunaszerdahelyi együttes már a találkozó elején elhúzott a pozsonyi gárdától és a 11. percben már öt gól is volt a két csapat között a különbség. A vendégek azonban nem adták könnyen magukat és az első játékrész hajrájára csökkentették hátrányukat, sőt négy perccel a vége előtt az egyenlítés is sikerült Jana Šebestová csapatának. Az első játékrészt végül a dunaszerdahelyiek nyerték meg, miután 15-14-es eredménnyel mehettek szünetre a csapatok, pedig a 28. percben először vezetett a mérkőzésen a pozsonyi gárda.

Képgalériánk:
Fotó: dunaszerdahelyi.sk

A szünetről visszatérve folytatódott a szoros mérkőzés és egyik csapat sem tudott komoly előnyt kiharcolni. Negyedórával a vége előtt úgy tűnt, a vendégek akár meg is nyerhetik a mérkőzést, miután sorozatban kétszer is sikerült előnybe kerülniük, de végül Prikler Szilvia tanítványai egy utolsó rohamot indítottak és az utolsó tíz percben sikerül megnyerniük a mérkőzést hazai közönség előtt három góllal, 30-27 arányban. A sárga-kékek legeredményesebb játékosa a 10 gólig jutó Juhos Kata volt, míg Bugár Cintia is 9 gólt dobott az ellenfélnek.

Női I. liga, 22.forduló (záróforduló):

HC DAC Dunaszerdahely – Inter Bratislava 30-27 (15-14)

Dunaszerdahelyi góllövők: Juhos Kata 10, Bugár Cintia 9, Lelkes Lilla 7, Brunczvik Fanni 2, Kázmér Veronika, Szabó Katalin 1-1

0 HOZZÁSZÓLÁS