2018. június 17., 08:16

FLB: Megvan az első döntős

A Felvidéki labdarúgó-bajnokság ötödik idényében a várakozásokat jócskán meghaladva 44 csapat indult. Bodrogköz és Ung-vidék régiójában három csapat részvételével rajtolt az alapszakasz.

FLB Nagyszelmenc
Galéria
+2 kép a galériában

Az országszerte növekvő érdeklődés mellett megrendezett bajnokság ötödik idényében összesen tizenegy régió egy-egy csoportjában zajlanak a mérkőzések. Az idei kiírásban újdonság lesz, hogy a roma kisebbség számára is lesz két megszervezett csoport. 

Tizenegy térség, amelyekben az alapszakasz meccseit rendezik, nyugattól keletig lefedi Felvidék magyarlakta területeit. A mérkőzéseket július végéig bonyolítják le, és mindegyik csoportból a győztes jut be a nyári országos döntőbe. Rajtuk kívül a címvédő Szepsi lesz ott a döntőben, amelynek ez a csapat lesz a házigazdája is Martoson. 

Bodrogköz és Ung-vidék régióinak küzdelmét a nagyszelmenci Dobó István Alapiskola műfüves pályáján rendezték, ahol a házigazdák mellett Kaposkelecsény és Perbenyik csapata lépett pályára. A nagyszelmenci alapszakasz nyitómérkőzésén a házigazdák könnyed győzelemmel kezdtek Kaposkelecsény csapata ellen.

A csoport második mérkőzésén a kelecsényi csapat javított és Perbenyik gárdáját verték 2-1 arányban. Az első forduló végeztével nagyon kiegyenlített lett az állás miután a házigazdák kikaptak Perbenyiktől, ezzel mindhárom gárda egyaránt három ponttal állt a csoportban. 

A második fordulóban a nagyszelmenciek egy ötössel szórták meg a kelecsényi csapatot, majd Perbenyik és Kaposkelecsény 1-1-es döntetlent játszott egymással. A döntő összecsapást a csoport élén álló hatpontos Nagyszelmenc és a négy ponttal rendelkező Perbenyik gárdája vívta egymással.

A martosi döntőbe pedig a házigazda Nagyszelmenc jutott be, miután 4-0-ás kiütéses sikerrel megszerezte Bodrogköz és Ung-vidék régiós csoportjának első helyét. A torna gólkirálya az öt gólig jutó nagyszelmenci színeket képviselő Kerékgyártó Csaba lett. 

Felvidéki labdarúgó-bajnokság 2018 – Ung-vidék és Bodrogköz
Helyszín: Nagyszelmenc, Dobó István Alapiskola
Nagyszelmenc – Kaposkelecsény 3:0 (Huszty, Matyi A., Kerékgyártó)
Perbenyik – Kaposkelecsény 1:2 (Horváth – Makó, Megyesi N.)
Nagyszelmenc – Perbenyik 1:2 (Kerékgyártó –Fedák, Bodnár)
Nagyszelmenc – Kaposkelecsény 5:0 (Szatmáry 2, Tirpák Gy. , Batta, Kerékgyártó)
Perbenyik – Kaposkelecsény 1:1 (Baník - Molnár)
Nagyszelmenc – Perbenyik 4:0 (Kerékgyártó 2, Tirpák 2)
Végső sorrend:
1. Nagyszelmenc - 9p
2. Perbenyik – 4p (3:9)
3. Kaposkelecsény – 4p (3:10)
Gólkirály: Kerékgyártó Csaba (Nagyszelmenc) - 5 góllal

 

FLB Nagyszelmenc
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.