Exkluzív: Elmondhatatlan érzelem tört ki mindenkiből!

Ondik Gábor 2019. május 19., 16:20

A magyar U17-es férfi labdarúgó válogatott történelemi sikert aratva az írországi Európa-bajnokságon a belgák ellen, büntetőpárbaj után megszerezte az ötödik helyet és kijutott az őszi világbajnokságra. A találkozó után portálunknak exkluzív interjút adtak a csapat játékosai. Arról kérdeztük a tehetséges fiatalokat, hogyan élték meg ezt a sikert.

Fotó: mlsz

A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a belgákkal utolsó Európa-bajnoki mérkőzésén, és tizenegyesekkel harcolta ki a világbajnoki szereplést. A tornáról hazaérkezve rengeteg szurkoló fogadta a csapatot a reptéren. Portálunk exkluzív interjút készített a csapat több játékosával, akik elmondták, hogyan élték meg az U17-es válogatott történelmi sikerét.

Rettentően boldogok vagyunk, hogy történelmet írva kijutottunk az U17-es vb-re, ez az utóbbi 3 év kemény munkájának a gyümölcse.

„Hihetetlen, hogy mennyi ember jött szurkolni nekünk és segítettek minket át a holtpontokon, amikor már nagyon nehéz volt, akkor is. Ezúton is szeretnénk megköszönni a buzdítást az egész Európa-bajnokság alatt! Soha nem feledjük el ezeket a pillanatokat, amiket itt megéltünk, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a vb-n majd a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk!” - értékelt elégedetten Kalmár Benedek.

Kosznovszky Márk egy hosszú sérülés után verekedte be magát az elitkörre, majd az Euróba-bajnokságon is a csapat meghatározó játékosa volt.

Még most is hihetetlen érzés visszagondolni a tornára. Egészen elképesztő élmény volt az egész.

„A csapat az egész tornán nagyon egyben volt, mindenki a legjobbját próbálta nyújtani. Úgy gondolom, hogy erre a teljesítményre nagyon büszkék lehetünk, hiszen Európa legjobbjai ellen is fel tudtuk venni a versenyt. Olyan csapatokat is megelőztünk a végén, akikre az Európa-bajnokság előtt nem sokan gondoltak volna. Én a csoportmeccsek után úgy éreztem, hogy ezt a világbajnoki indulást senki nem veheti el tőlünk, és mindent meg kell tennünk, hogy sikerüljön. Ezzel így volt a csapat is, hiszen nem is volt szinte más beszélgetési téma, meg se akartuk hallani, hogy valaki azt mondja, hogy nem fog sikerülni. A belga, utolsó meccsen úgy gondolom, egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a csapat, úgy éreztük a büntetők előtt, hogy ezen a meccsen nem fogunk még egyszer úgy járni, mint a spanyolok ellen, hogy büntetőpárbajban kapunk ki. Hálaisten sikerült is nyernünk, és kijutni a világbajnokságra” - értékelte az írországi tornát Kosznovszky Márk.

A tornán nem vehetett rész az U17-es válogatott játékosa, Mester Csaba, aki a klubcsapatában, a bécsi Austriában szenvedett súlyos sérülést, de így is nagyon büszke a csapattársaira.

Követtem az összes meccset, ha lehetett a tv-ben, ha nem, akkor csak az eredményt követtem, de nagyon szurkoltam a csapatnak.

„Most nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert én tudom, hogy miket éltünk át együtt – nem volt egyszerű számunkra. De én még most sem tudom elhinni, hogy tényleg kint vagyunk a világbajnokságon. Ha minden jól alakul, akkor ott tudok lenni az őszi tornán. Nagyon készülök rá, és már várom is, mert ki tudja, mikor lehet még egy ilyen lehetőség az életemben, hogy világbajnokságon játszhatunk. Addigra az eddigi legjobb formámban szeretnék lenni” – nyilatkozta portálunknak Mester Csaba.

A válogatott kulcsemberéből, a győri ETO középpályásából, Ominger Gergőből is elmondhatatlan érzelem tört ki a történelmi siker után. Az ifjú tehetség gólt is szerzett a tornán, ráadásul az oroszok elleni mérkőzésen, a válogatottban első ízben a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.

Jelenleg elképesztő érzés abban a tudatban lenni, hogy kijutottunk a vb-re hiszen nagyon sokat dolgoztunk érte.

„Elmondhatatlan érzelem tört ki mindenkiből a belga meccs után, talán még teljesen fel sem fogtuk, hogy milyen sikert értünk el. A torna alatt végig szervezett csapatként játszottunk, többször volt, hogy nem mi birtokoltuk a labdát, de a védekezésünk végig stabil volt. Az első két meccs után olyan önbizalom költözött belénk, ami nagyon fontos egy csapatban. Bíztunk magunkban, hogy bárki jön velünk szembe, meg tudjuk nehezíteni a dolgát. A csapat kiadott magából mindent. Küzdött, hajtott, és ennek meg lett a gyümölcse, amire nagyon büszkék vagyunk. És persze szeretnénk megköszönni a szurkolóknak a végig tartó biztatást, ez nagyon nagy erőt adott a csapatnak! Mivel nekem ez volt az első, hogy viselhettem a csapatkapitányi karszalagot, ezért úgymond nagy teher volt. Nagyon nagy megtiszteltetés ez, de felelősség jár vele” – összegezte portálunknak Ominger Gergő.

0 HOZZÁSZÓLÁS