2018. december 13., 22:43

Európa-liga: hősies küzdelemben Vidi pontszerzés a Chelsea ellen

Csütörtök este a MOL Vidi az L-csoport utolsó fordulójában a már továbbjutott angol sztárcsapat, a Chelsea együttesét fogadta a budapesti Groupama Arénában.

vidi-meccs
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: MTI

Az L-csoport utolsó fordulója is izgalmas végjátékot ígért, ugyanis a csoportgyőztes Chelsea mögött a másik továbbjutó kilétére is fény derült. Az angol sztárcsapat ezúttal a budapesti Groupama Arénában vendégeskedett, miután a MOL Vidi ellen játszott Sarri legénysége. A londoni kékek legnagyobb sztárjai nélkül érkezett a magyar fővárosba, a csapattal ugyanis nem utazott el a belga Eden Hazard, a francia világbajnok N'Golo Kanté, a vb-ezüstérmes horvát Mateo Kovačič, valamint az angol válogatott Gary Cahill és a nigériai válogatott Victor Moses sem tartott a Chelsea-vel Budapestre.

A csoportkörből magyar csapat még sohasem jutott tovább nemzetközi porondon. Legutóbb erre 15 éve volt példa akkor 2003/04-es szezonban élte meg a tavaszt az európai kupaporondon a Debreceni VSC, akkor még az UEFA-kupában az Európa-liga elődjének számító kupasorozatban.

A találkozót a Chelsea kezdte jobban, azonban a negyedik perc végén az első komoly gólszerzési lehetőség a hazai csapat előtt adódott, Nikolov lövése kerülte el a kapu jobb oldalát. A 9. percben a Chelsea is megvillant, Willian pontrúgását Morata fejelte kapura, Kovácsik azonban hárította az angolok próbálkozását. Ezt követően a Vidi vezetett egy veszélyes támadást, de a labda hosszúra sikeredett Scsepovicsnak, így odalett a nagy esély a gólszerzésre.

Fotó:  MTI

A mérkőzés folytatásában a pályán nagy mezőnymunka folyt, kevés gólszerzési lehetőséggel. A 23. percben a magyar bajnok előtt újabb komoly esély adódott a gólszerzésre, Nego lövését Caballero bravúrral hárította. Az első félóra végén a londoni kékek Willian szenzációs szabadrúgásával szereztek vezetést, Kovácsik hiába érezte az irányt, a brazil lövését nem tudta hárítani. Két perccel később azonban érkezett a hazai válasz a londoni kékek közreműködésével, miután egy szögletet követően Ampadou a saját kapujába fejelt, a hazai publikum legnagyobb örömére, szinte felrobbant a Groupama Aréna. A hajrában Morata előtt adódott egy komolyabb lehetőség, Kovácsik azonban hárított. Három perccel az első játékrész vége előtt Fiola beadása megtalálta Scsepovicsot, aki ezután Negóhoz játszott, lövését Caballero elképesztő védéssel hárította. A játékrész végén a londoni kékek egy sérülés miatt kénytelenek voltak cserélni, miután Morata nem tudta folytatni és a helyére Oliver Giroud állt be.

A szünetről visszatérve a magyar bajnok előtt adódott az első gólszerzési lehetőség. Egy pontrúgást követően Stopira fejelt jócskán a léc fölé. A 52. percben az angolok újabb szabadrúgáshoz jutottak, ezúttal Emerson végezte el a megítélt szabadot, de próbálkozása a sorfalban landolt. A találkozó 56. percében egy remek kombináció után megszerezte a vezetést a magyar bajnok. Milanov centerezése után Nego pazar mozdulattal kilőtte Caballero kapujának bal oldalát. A bekapott gól után a Chelsea komoly nyomást gyakorolt a magyar bajnok védelmére, Marko Nikolics tanítványai hősies védekezéssel tartották a 2-1-es eredményt.

Negyedórával a vége előtt újabb szabadrúgásból egyenlített a vendégegyüttes, ezúttal Oliver Giroud tekert Kovácsik kapujába védhetetlenül. A 78. percben újabb angol lehetőség adódott, Hudson-Odoi lövését Kovácsik ütötte ki. A hajrában Nikolics mester kettős cserével próbálta felpörgetni csapata támadójátékát. A hajrában ugyan már nem akadtak veszélyes lehetőségek, a Vidi hősies küzdelemben pontot szerzett az angol sztárcsapattól, ennek ellenére Nikolics együttesének véget ért a nagy menetelés a nemzetközi porondon mivel a BATE Boriszov idegenben legyőzte a görög PAOK együttesét és ők jutottak tovább.

Európa-liga, L-csoport, 6.forduló:

MOL Vidi FC – Chelsea FC 2-2 (1-1)

Groupama Aréna, Budapest v.: Alekszander Sztavrev (macedón)

Gólszerzők: Ampadou (32., öngól), Nego (56.) ill. Willian (30.), Giroud (75.)

Sárga lapok: Juhász (66.), Huszti (69.), Vinícius (73.) ill. Loftus-Cheek (79.)

Kiállítva:

MOL Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nikolov,  A. Hadzic, Nego – Milanov (Kovács 80.), Huszti (A.Hodzič)  – M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics

Chelsea: Caballero – Zappacosta, Christensen, Ampadou, Emerson – Barkley, Fabregas,  Loftus-Cheek – Willian (Pedro 55.), Morata (Giroud 45.), Hudson-Odoi. Vezetőedző: Maurizio Sarri.

A csoport hivatalos végeredménye:

vidi-meccs
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.