2019. február 8., 08:25

Emiliano Sala holttestét találták meg az elsüllyedt kisgép roncsai között

Sikerült felszínre hozni azt a holttestet, amelyet az Emiliano Salával (28) a fedélzetén elsüllyedt kisgép roncsa közt találtak – adta hírül a Brit Légibaleseteket Vizsgáló Hatóság (AAIB).

sala-emiliano.jpg
Fotó: Nantes FC/Twitter

A halottat a Portland-szigetre szállították, ahol Dorset város halottkémje vizsgálta meg – azt egy ideig nem közölték, hogy az áldozat az argentin labdarúgó, avagy a pilóta, a brit David Ibbotson (60).

Mára azonban kiderült, hogy a roncsoknál talált holttest Emiliano Saláé, amit a dorseti rendőrség megerősített. A pilóta, David Ibbotson holtteste eddig nem került elő.

Mivel az időjárási viszonyok továbbra is nagyon rosszak, kétséges, hogy Ibbotson testét valaha megtalálják – írja a DailyMailre hivatkozva a Blikk.hu.

A lezuhant repülőgép roncsaira vasárnap bukkantak rá. A baleset okát, illetve körülményeit még nem sikerült megállapítani, de az erre szakosodott brit hatóság (AAIB) úgy véli, elég információ áll majd rendelkezésre a víz alatt készült felvételeken.

A holttest azonosítása után a háromezer lelkes argentínai Progressóban, ahol Sala 3 és 15 éves kora között élt, gyakorlatilag mindenki a tragédiával foglalkozott.

"Amióta értesültünk erről, az emberek csak erről beszélnek, a falut nagyon megérintette. Nagyon szerette, imádta őt mindenki" - mondta a francia hírügynökségnek Oscar Heymo, az egyik helyi étterem vezetője, Sala apjának barátja. "Szörnyű, ami történt, el se tudják képzelni, mit érzünk" - tette hozzá.

"Micsoda szomorúság, ez a lehető legrosszabb hír" - reagált a bejelentésre a korábbi válogatott Gabriel Batistuta, aki Salához hasonlóan Santa Fe tartományból származik.

"Nagyon fájdalmas az a hír. Részvétem Sala családtagjainak, barátainak és társainak ebben az oly nehéz pillanatban. Veletek vagyunk" - írta Twitter oldalán a köztársasági elnök Mauricio Macri, a Boca Juniors korábbi elnöke.

"Mindannyian le vagyunk sújtva, neki ajánljuk a továbbjutást" - jelentette ki a Fox Sportnak Fernando Batista az U20-as világbajnokságra kijutott argentin válogatott szövetségi kapitánya.

A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába január 21-én. Az egymotoros repülőgép pilótája - a rendőrség tájékoztatása alapján - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Közben az FC Nantes - amelynél a balesetet követő napokban több megemlékezés is volt - egy a klubhoz közel álló forrás szerint már felkért két ügyvédet annak vizsgálatára, milyen módon lehetne rábírni a Cardiff Cityt, hogy az átigazolási díjat kifizesse. Az utalás egyelőre nem történt meg, noha a szerződtetést hivatalosan regisztrálták.

A Salát szállító Malibu Piper típusú légijármű január 21-én tűnt el a La Manche csatorna felett, két nappal azután, hogy a csatár megegyezett az átigazolásáról az angol élvonalbeli Cardiff City futballcsapatával.

A gép roncsait múlt vasárnap találták meg 67,7 méter mélyen a tengerfenéken.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.