2019. március 31., 17:29

Emberhátrányban szenvedett vereséget a DAC a nagy rivális otthonában!

A bajnoki rájátszás 2. fordulójának rangadóját vasárnap délután rendezték Pozsonyban, a Slovan új otthonában, ahol a DAC vendégeskedett. A sárga-kékek legutóbb 2015 márciusában győztek a Slovan otthonában.

dac-slovan-1.jpg
Galéria
+3 kép a galériában

A bajnoki rájátszás 2. fordulójának rangadóján Peter Hyballa a sérültek közül már Vida Máté játékára számíthatott, azonban Vida Kristopher még a Slovan ellen nem állhatott a német mester rendelkezésére. A Slovan kezdőjében ezúttal Holman Dávid és Guzmics Richárd sem kapott helyett.

A találkozó első komoly lehetősége a hetedik percben a listavezető Slovan előtt adódott, Čavrič előtt nyílt meg a terület, akit a sárga-kékek védői nem tudtak feltartóztatni, végül a hazaiak játékosa éppen hogy Jedlička kapuja mellé lőtt.
Az első negyedóra végén a hazaiak újabb gólszerzési lehetőséget alakítottak ki Jedlička kapuja előtt, Moha lövését azonban a cseh hálóőr könnyedén hárította.
Az első húsz percben a hazaiak akarata érvényesült és több lehetőséget is kialakítottak a DAC kapuja előtt, míg a sárga-kékek nem sok veszélyt jelentettek a pozsonyi kapura.
A 21.percben Herc szabálytalansága után ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást a listavezető, Suchockij parádés szabadrúgása után a kapufa mentette meg a góltól a sárga-kékeket.
A 27. percben Šporar fejelt mellé.
A mérkőzés 32. percében Herc szabálytalansága után a játékvezető kiállította, miután már volt egy sárgája.
A hajrában a hazaiak nagyon közel jártak a vezetés megszerzéséhez, azonban Jedlička parádés védéseivel meccsben tartotta csapatát.

Szünetről visszatérve a Slovan szinte azonnal megszerezte a vezetést ehhez azonban Davis hibája is kellett, aki rossz helyre fejelt, az érkező Čavrič pedig megszerezte a vezetést a pozsonyiaknak.
A hazaiak azonban nem sokáig élvezhették a vezetést miután a játékvezető büntetőt ítélt Kalmár pontrúgása után. A megítélt büntetőt, a születésnapját épp ma ünneplő Eric Davis higgadtan értékesítette, kiegyenlítve az állást.


A gyors gólváltást követően ismét szervezettebb lett a játék, és Kalmár újabb pontrúgása után keletkezett veszély a Slovan kapuja előtt.
A 62.percben ismét megszerezte a vezetést a Slovan, miután Koné és Jedlička hibáját a csereként pályára lépő Dražič használta ki.
Negyedórával a vége előtt Moha gurította le Holman Dávidnak a labdát, aki bődületes erővel, centikkel lőtt fölé.
A hajrában Taiwo előtt adódott komoly egyenlítési lehetőség, de a dunaszerdahelyi támadó nem tudta azt gólra váltani.
Nyolc perccel a vége előtt a Slovan is büntetőhöz jutott, Moha állt a megítélt büntető elé, azonban Jedlička óriási védéssel hárított azt majd a kipattanót is hatástalanította.
A hajrában a DAC teljesen beszorult és a Slovan újabb gólokat is szerezhetett volna, a 91.perc ben végül Šporar állította be a 3-1-es végeredményt.

Fortuna Liga, bajnoki rájátszás, 2.forduló:
ŠK Slovan – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 3-1 (0-0)
Téglamező, Nemzeti Stadion, Pozsony, 14 030 néző v.: P.Ziemba
Gólszerzők: Čavrič (47.), Dražič (62.), Šporar (90+1.) ill. Davis (51., büntetőből)
Sárga lapok: Strelec (36.), Bajrič (50.) ill. Koné (10.), Herc (20.), Kalmár (32.), Čmelík (56.), Davis (78.)
Kiállítva: Herc (31.)
Slovan: Greif – Suchockij, Božikov, Medveděv, Bajrič - Strelec (Dražič 61.), Čavrič, Moha (Guzmics 87.), Ljubičič (Holman 70.), De Kamps - Šporar. Vezetőedző: Martin Ševela
DAC: Jedlička - Koštrna, Davis (Šimčak 78.), Huk, Koné - Ronan, Kalmár, Vida M. (Bednár 70.), Herc – Taiwo, Divkovič (Čmelík 55.). Vezetőedző: Peter Hyballa.

dac-slovan-1.jpg
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.