2019. november 18., 14:14

Elkobozták a dunaszerdahelyi szurkolóktól a Felvidék feliratú magyar zászlókat az új Puskás megnyitóján

Néhány dunaszerdahelyi szurkoló azzal kereste meg lapunkat, hogy a Magyarország - Uruguay stadionavató mérkőzés előtt a biztonsági őrök elkobozták a Felvidék feliratú zászlóikat.

Puskás Aréna, stadionavató
Fotó: MTI
Frissítés: Telefonon utolértük az MLSZ Cardiffban tartózkodó sajtófőnökét, Szabó Gergőt, aki kérdésünkre elmondta, a Szövetség foglalkozni fog az esettel.

Az egyik drukker lapunknak elmondta, évek óta hordja ugyanezeket a zászlókat a magyar válogatott meccseire, ilyesmi soha korábban nem fordult elő. Az akció annak fényében különösen meghökkentő, hogy a stadion más részein több hasonló feliratú zászlót lehetett látni.

Frissítés:

A lapunkat megkereső szurkolók egyike részletesebben is elmesélte az eljárást. Mint mondja, az egyik, kisebb méretű zászlót a hátára kötve próbálta bevinni a stadionba, de az első ellenőrző kapunál strázsáló biztonsági őr kérésére le kellett azt adnia a csomagmegőrzőben.

Az eljárás okairól érdeklődve a drukker egy biztonsági őrtől azt a választ kapta, hogy ha sokat ugrál, akkor a végén a stadionba sem engedik be, mert ráfogják, hogy ittas.

A nagyobbik zászlót, amelyet a dunaszerdahelyi drukker egy táskában vitt magával, a második ellenőrző kapun először átengedték volna, ám végül azt is le kellett adniuk, miután a biztonsági személyzet egyik tagja szólt társainak, hogy azt az utasítást kapták, nem vihetik be a zászlót a lelátóra.

Szerkesztőségünk több tagja is jelen volt a meccsen, amelyen nem volt tapasztalható a szokásosnál erősebb biztonsági felügyelet, sőt, éppen ellenkezőleg.

Az egyik érintett szurkoló levélben fordult az MLSZ-hez. Azt írja, két Felvidék feliratú magyar zászlót is elvettek tőlük a belépésnél, és azokat csak a mérkőzés után kapták vissza. Ezek a zászlók eddig több tucat válogatott mérkőzésen gond nélkül ott voltak, írja a csalódott drukker.

2013-ban még a bukaresti román-magyar meccsre is bejutottak! Ezek szerint azonban Budapest nem Bukarest, pedig az előbbi mintha a magyar főváros lenne! Az új stadion "szép új" világába már nem illenek bele ezek a zászlók? Szlovákiában évek óta van zászlótörvény, ami konkrétan a magyar zászló ellen irányul. Na de Magyarországon? A meccsen jól látható volt, hogy több más Felvidék-zászló is bejutott a stadionba, amivel nincs is probléma. Kérdezem én, hogy akkor viszont ezzel a két zászlóval mi volt a gond?

A ma7 megkereste az MLSZ sajtóosztályát. Telefonon Sipos Jenőt, a szövetség szóvivőjét sikerült utolérnünk, aki megkeresésünkre közölte, legyünk szívesek az MLSZ sajtóosztályához fordulni.

Ez megtörtént, amint reagálnak frissítjük a cikket.

A stadionavatón több ízben hangsúlyozták, hogy a most átadott komplexum a tizenötmilliós magyarság közös arénája kell hogy legyen, így valószínű, hogy néhány túlbuzgó biztonsági őr akciójáról lehet szó csupán.

Ugyanakkor meg kell jegyeznünk, hogy nekünk, felvidéki magyaroknak is mekkora ünnep volt az új Puskás stadion átadása, így jó lenne, ha a szövetség megnyugtatóan tisztázná az esetet.

Megosztás
Címkék