2019. július 6., 13:30

Elhagyhatta a kórházat Chris Froome

Három héttel rendkívül súlyos balesete után elhagyhatta a kórházat és hazatérhetett Chris Froome, a négyszeres Tour de France-győztes brit kerékpáros.

Chris Froome
Fotó: TASR/AP

A 34 éves klasszis - a most hétvégén rajtoló francia körversenyre készülve - az egyéni időfutam pályáját járta be a Dauphiné elnevezésű franciaországi viadalon június 12-én, amikor hatalmasat bukott.

Csaknem 60 kilométeres óránkénti sebességgel száguldva lefelé a nagy szélben nekiment egy falnak,

eltörte a combcsontját, valamint a jobb könyökét, illetve több bordáját is. A roanne-i kórházba szállították, majd később mentőhelikopterrel St. Étienne-be vitték, ott műtötték meg, s egy ideig az intenzív osztályon ápolták.

Froome - aki egy ízben megnyerte a Giro d'Italiát és a Vuelta a Espanát is - ötödik győzelmére készült az idei Tour de France-on, amivel utolérhette volna az örökrangsor élén a spanyol Miguel Induraint, a belga Eddy Merckxet, a francia Bernard Hinault-t és Jacques Anquetilt.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.