2019. augusztus 6., 14:20

Egy rákkutató hölgy lett a transzeurópai kerékpárverseny győztese

Fiona Kolbinger nyerte az idei transzkontinentális kerékpárversenyt. A német hölgy 264 versenyzőt, köztük 200 férfit maga mögé utasítva, a több mint 4000 kilométeres táv után elsőként ért célba, mindehhez alig 10 napra volt szüksége.

bicikliverseny1
Fotó: Pinterest

A verseny 2013-as indulása óta a 24 éves, kutatóbiológusként dolgozó hölgy az első női győztes. Akkor Londonból indulva Isztambul jelentette a végállomást a résztvevőknek, idén a bulgáriai tengerpartról indulva az északnyugat-franciaországi Brest városa volt az úticél.

Amikor 10 nap, 2 óra és 48 perc után Kolbinger kedd reggel átszakította a célszalagot, a második helyen haladó biciklis még jó 200 kilométerrel volt lemaradva tőle. A boldog győztes úgy nyilatkozott, sosem gondolta volna, hogy sikerül az összetett versenyt is megnyernie, legfeljebb a „női dobogó” legfelső foka lebegett a szemei előtt.

A célban nevetve jegyezte meg, sikerülhetett volna jobb időt is futnia (pontosabban kerékpároznia), ha egy kicsit kevesebbet alszik, és keményebben teker.

A Transzkontinentális Verseny egyike Európa legkülönlegesebb kerékpáros versenyeinek, ahol a résztvevők a két végpont között szabadon választhatják meg útjukat, pusztán néhány darab ellenőrzőponton kell mindenképpen áthaladniuk. Szigorúan tiltják, hogy a versenyzők bármilyen technikai segítséget igénybe vegyenek, nem kérhetnek útbaigazítást a helyiektől, sőt ellátásukról és szállásukról is saját maguknak kell gondoskodniuk.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.