Drámai komáromi győzelem, somorjai döntetlen

Ondik Gábor 2019. augusztus 19., 07:26

Az 5. fordulóval folytatódtak a szlovák másodosztály küzdelmei, ahol a felvidéki érdekeltségű csapatok közül csupán a KFC Komárom örülhetett a három pontnak.

Fotó: Facebook

A szlovák másodosztály 5. fordulójában a komáromi KFC hazai közönség előtt játszott újabb rangadót. A lila-fehérek ellenfele az élvonalból kiesett Zólyombrézó volt. Jozef Olejnik együttese drámai küzdelemben a találkozó ráadásában szerezte meg a győzelmet. A duna-partiak győztes gólját a Mezőkövesd együttesétől köncsönvett 19 esztendős tehetséges támadó, Varjas Zoltán szerezte, aki első gólját lőtte komáromi színekben.

A találkozón ezúttal is Ásványi Balázs kezdett, és a Slovan elleni rangadóhoz hasonlóan ezúttal sem kapott gólt.

A komáromi együttes ezzel a győzelmével a tabella negyedik helyére zárkózott fel.

A vendég Zólyombrézó együttesében az egykori DAC hálóőr, Patrik Macej védett, valamint Pastorek József is a 75. percig a pályán volt.

A vasárnapi játéknapon a Pozsonyligetfalu együttese hazai közönség előtt szenvedett 3-1-es vereséget a Rózsahegy tartalékcsapatától.

A ligetfaluiak gólja ezúttal is Almási László nevéhez fűződött, aki az idei szezonban már hat gólnál jár és vezeti a másodosztály góllövőlistáját.

Képgalériánk:
Fotó: Facebook

A fordulót a Zsigmond Kevint is foglalkoztató Slavoj Tőketerebes és a Somorja összecsapása zárta. A DAC fiókcsapata a Kassán megrendezett találkozón nem bírt ellenfelével, és gól nélküli döntetlent játszva idegenben szerzett pontot. A somorjaiak kezdőjében ezúttal is több DAC-tehetség kapott lehetőséget a bizonyításra, többek között Adrian Slančík, Nagy Péter, Martin Rymarenko, Matuš Malý, valamint a kispadon Magyar Attila foglalt helyet.

A következő fordulóban a komáromiakra újabb rangadó vár. A második helyezett Poprád otthonába látogatnak a lila-fehérek, míg a Somorja jövő vasárnap a MOL Arénában fogadja a Bártfa együttesét, Almási Lászlóék pedig a Puhó otthonába utaznak.

II. liga, 5. forduló:
KFC Komárom - FK Železiarne Zólyombrézó 1-0 (0-0)
FC Pozsonyligetfalu – MFK Rózsahegy B 1-3 (0-2)
Slavoj Tőketerebes - FC STK Somorja 0-0
0 HOZZÁSZÓLÁS