2018. május 5., 23:37

Drámai csata: a csehek hosszabbításban győzték le a szlovákokat

A cseh válogatott Dmitrij Jaškin hosszabbításban szerzett góljával 3-2-re legyőzte a szlovák együttest a Koppenhágában és Herningben zajló jégkorong-világbajnokságon.

Cseh-szlovák mérkőzés, szlovák válogatott
Fotó: TASR

A cseh-szlovák derbi első gólját egy emberelőnyös akció után Michal Krištof szerezte meg, a szlovák játékosnak ez volt az első találata a címeres mezben. 

A 22. percben aztán Dominik Kubalík révén egyenlítettek a csehek, ám nem sokáig örülhettek, hiszen négy perccel később már megint a szlovák együttes vezetett. Andrej Sekera ismét emberelőnyből lőtt gólt.

Már zsebükben érezhették a győzelmet a szlovák játékosok, amikor mindössze 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt Martin Nečas megszerezte a csehek egyenlítő találatát. 

Következhetett tehát a hosszabbítás, amelyet a cseh válogatott bírt jobban, Dmitrij Jaškin 63. percben szerzett góljával el is döntötték a találkozót. 

Szlovákia következő mérkőzését holnap, azaz vasárnap Svájc ellen vívja. A csehek szintén holnap Svédország ellen lépnek jégre. 

CSEHORSZÁG - SZLOVÁKIA 3:2 - hosszabbítás után (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Gólök: 22. Kubalík (Nestrašil, Jaškin), 60. Nečas (Kubalík), 63. Jaškin - 8. Krištof (Sekera, Nagy), 26. Sekera (Nagy)
Játékvezetők: Kaukokari, Mayer - Malmqvist, McCrank.
Csehország: Francouz - Gudas, Jordán, Sklenička, Moravčík, Polášek, Šulák, Hronek - Hyka, Faksa, Červenka - Nestrašil, Nečas, Jaškin - Řepík, Plekanec, Kubalík - Chytil, Horák, Kousal
Szlovákia: Čiliak - Čajkovský, Sekera, Graňák, Ďaloga, Jaroš, Jánošik, Fehérváry - Jurčo, Krištof, Nagy - Bakoš, Mikúš, Haščák - Svitana, Buc, Bondra - Cingel, Marcinko, Skalický
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.