DAC: vissza kell térni a győzelmi ösvényre a Trencsén ellen

Ondik Gábor 2019. augusztus 10., 17:18

A Fortuna Liga harmadik fordulójában a dunaszerdahelyi DAC váratlan vereséget szenvedett a gyengébb erőkből álló Szered ellen, ami után a sárga-kékek fanatikusai rengeteg kritikát zúdítottak a csapatra az elmúlt napokban.

Peter Hyballa együttese azok után, hogy Görögországban az utolsó percekig egy rendkívül kiélezett mérkőzést játszott a görög Atromitosz együttesével és hősies küzdelemben búcsúzott az Európa-liga további küzdelmeitől, némileg váratlan vereséget szenvedett a Szered ellen.

Ebben nem csupán a hétközi kupameccs, de az is szerepet játszhatott, hogy a csapatot nyáron több fontos kulcsember is elhagyta, az utódaik pedig még nem teljesen illeszkedtek be a csapatba. Utóbbiaknak még pár mérkőzésre szükségük lesz, hogy felvegyék a ritmust és Hyballa is megtalálja az összhangot az új játékosokkal.

A jelenlegi keret a kétfrontos sorozatterhelésre jelenleg nem alkalmas, de a stáb dolgozik a jövőben ezen is, hogy a nemzetközi színtéren is minél jobb eredményeket tudjon felmutatni a gárda.

A szezon azonban még hosszú és szombaton itt a lehetőség a javításra a Trencsén ellen, amelyet legutóbbi három mérkőzésükön a DAC nem tudott legyőzni. Ami az idegenbeli mérkőzéseket illeti a sárga-kékek négy mérkőzése nem kaptak ki a Trencsén otthonában. Legutóbb 2015. novemberében szenvedtek 4-1-es vereséget Trencsénben a dunaszerdahelyiek.

A negyedik forduló további programjában a listavezető pozsonyi Slovan az Aranyosmarót ellen lép pályára, míg az üldöző Zsolna idegenben a Rózsahegy otthonában vendégeskedik. A továbbra is pont nélkül álló zempléni Nagymihály és Nyitra is hazai közönség előtt szerezheti meg első pontjait a bajnokságban.

Fortuna Liga 4.fordulójának teljes programja:
Augusztus 10., szombat:
MFK Rózsahegy - MŠK Zsolna – 18 óra (Dvojka)
ŠK Slovan – FC ViOn Aranyosmarót - 19 óra (Huste TV)
FC Nyitra - ŠKF Szered – 19 óra (Huste TV)
MFK Zemplén Nagymihály - FK Szenica - 19 óra (Huste TV)
AS Trencsén - FC DAC 1904 – 19 óra (Huste TV)
Augusztus 11., vasárnap:
FK Pohronie Garamszentkereszt – FC Szpartak Nagyszombat – 18 óra (Orange Sport)
0 HOZZÁSZÓLÁS