DAC-Nagyszombat, a hónap rangadója

Ondik Gábor 2019. október 05., 12:11

Nincs megállás a szlovák élvonalbeli bajnokság (Fortuna Liga) a hétvégén a 11. fordulóval folytatódik. A válogatott szünet előtt a dunaszerdahelyi DAC-ra újabb rangadó vár, a sárga-kékek ezúttal a nagy rivális, Nagyszombat otthonában lépnek pályára.

Fotó: TASR

A sárga-kékek győzelemmel hangoltak a 59. kerületi derbire, miután hazai pályán győzték le az addig veretlen Zsolnát. A nagyszombati kiruccanás ezúttal is sorsdöntő lesz, hiszen a csapatok tabellaszomszédok, a DAC a harmadik míg a házigazdák a negyedik helyen állnak.

Amennyiben a Nagyszombat győzni tudna, a két csapat helyet cserél a „toplistán”. Peter Hyballa együttese a három pontért utazik a City Arénába, Vidáék azonban már 8 mérkőzésen nem tudtak győzni a bajnokságban a Nagyszombat otthonában. Legutóbb 2014-ben, azaz már öt éve nyertek a kerületi rivális otthonában, mégpedig 2-1-re. A két csapat legutóbbi összecsapására idén februárban került sor, akkor négy gólt és 3-1-es végeredményt hozott a rangadó a Nagyszombat javára.

Jó hír a sárga-kékek háza táján, hogy Kalmár Zsolt akár már a keretbe is bekerülhet a rivális ellen, erről majd a sárga-kékek stábja fog dönteni. A DAC csapatkapitányának elmondása szerint azonban a kéthetes válogatott szünet alatt végleg visszanyerheti sérülése előtti állapotát.

Érdekesség, hogy a héten botrányos körülmények között megrendezett Szlovák Kupa megismételt sorsolásán a Nagyszombat együttesét kapta a DAC. A találkozóra a MOL Arénában kerül sor október 30-án.

A Fortuna Liga 11. fordulójának teljes programja:

Október 5., szombat:

FC Szpartak Nagyszombat – FC DAC 1904 16:30 (Dvojka)

MŠK Zsolna - ŠKF Szered 17:00 (Huste TV)

FK Pohronie Garamszentkereszt – MFK Zemplén Nagymihály 17:00 (Huste TV)

FC Nyitra – FK Szenice 17:00 (Huste TV)

Október 6., vasárnap:

AS Trencsén - FC ViOn Aranyosmarót 17:00 (Huste TV)

MFK Rózsahegy - ŠK Slovan 17:00 (Orange Sport)

0 HOZZÁSZÓLÁS