2018. augusztus 2., 20:17

Búcsúzott a DAC

Az Európa-liga második selejtezőkörében a DAC 3:1-es hátránnyal utazhatott a fehérorosz Dinamo Minszk otthonába. Peter Hyballa csapata hiába tett meg mindent a továbbjutás érdekében, ez kevésnek bizonyult. A fehérorosz fővárosban ugyanis a hazaiak mellett szólt a rutin és továbbjutottak a harmadik fordulóba.

DAC-Dinamo Minszk
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Dinamo Minszk hivatalos oldala

A dunaszerdahelyi együttes mestere a mérkőzés előtt kiemelte: létfontosságú lesz az első és gyors gól megszerzése. Peter Hyballa több helyen is változtatott a kezdőcsapat összeállításán, az eltiltott Šimčak és a sérült Pačinda játékára nem számíthatott a mester. A csapatba bekerült Eric Davis és Vida Máté is, valamint a hétvégén a Nagymihály ellen egy félidőt játszó Koné. A visszavágó első gólszerzési lehetősége a hazaiak előtt adódott, Davis bizonytalankodását az egyik hazai játékos használta ki és tüzelt kapura, Macej azonban hárította a kísérletet.

A 10. percben már ziccert hibázott a Dinamo, miután Khvashchinskiy közel tíz méterről, senkitől sem zavartatva, szerezhette volna meg a hazai vezetést, Macej azonban a helyén volt és hárított – bravúrral. Egy perccel később újabb nagy hazai lehetőség maradt ki, Nikolič lövése épphogy elsuhant Macej kapuja mellett. A 18. percben Koné nem tudta folytatni a játékot és a helyére Ľubomír Šatka állt be. A cserét követően szinte azonnal vezetést szerzett a fehérorosz gárda, Shitov kiváló kiugratásával a DAC védelme nem tudott mit kezdeni és Nikolič gólra váltotta második ziccerét.

A mérkőzés 29. percében a két Vida hozott össze egy helyzetet, Máté szerezte meg a játékszert, míg Kristopher fejezte be egy lövéssel az akciót, de nem lett gól belőle. Az első játékrész hajrájában érzékeny veszteség érte a sárga-kékeket, Bayo ugyanis megsérült és cserét kért, ezzel Pačinda után a másik dunaszerdahelyi gólgyáros is megsérült. 

Fotó:  Dinamo Minszk hivatalos oldala

Fordulást követően Bayo hiánya láthatóan nem tett jót a dunaszerdahelyi játékosoknak, szinte a második játékrész elején érkezett a második fehérorosz gól. Egy beadást követően a minszki játékosok kisakkozták a dunaszerdahelyi védelmet és végül Khvashchinskiy góllal fejezte be az akciót. A mérkőzés 50. percében Koštrna a tizenhatoson belül szabálytalankodott, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A megítélt büntetőt Ivanov higgadtan értékesítette, Macejnek esélye sem volt.

Egy órányi játékot követően az eredményjelzőre tekintve már 4:0-át pillanthatunk meg, miután Nikolič második gólját is megszerezte, ezúttal szabadrúgásból. A négy bekapott gól után teljesen széteső DAC együttesét a folytatásban is nagy nyomás alatt tartotta a felszabadultan futballozó fővárosi gárda. A 63. percben Huk előbb góltól mentette meg csapatát, majd Macej bokszolta ki Shitov bombáját. Bő tíz perccel később aztán a vendégeknek összejött a szépítés, miután Herc cselsorozatai után Vida Kristopher elé passzolt, aki megszerezte a sárga-kékek becsületgólját.

A dunaszerdahelyi együttes ezzel 25 év után szerepelt ismét a nemzetközi porondon és nem vallott szégyent. Reméljük, a következő szezonban ismét a nemzetközi porondon láthatjuk viszont a sárga-kékeket.

Dinamo Minszk (fehérorosz) - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 4:1 (1:0)

Helyszín: Stadion Dinamo, Minszk, Vezette: Munukka (finn)

Gólszerzők: Nikolič (19., 60.), Khvashchinskiy (47.), Ivanov (51., büntetőből) ill. Vida K. (73.)

Sárga lapok: Ivanov (28.), Shitov (41.), Khvashchinskiy (52.) ill. Kone (1.), Herc (33.), Kalmár (35.), Koštrna (50.)

Kiállítva:

DAC: Macej - Koštrna (Špiriak 78.), Huk, Kone (Šatka 18.), Davis - Kalmár, Ljubičić, Herc - Vida K., Bayo (Divkovič 40.), Vida M. Vezetőedző: Peter Hyballa

Továbbjutott a Dinamo Minszk 7:2-es összesítéssel

DAC-Dinamo Minszk
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.